Rätt skyltföretag | Focus Neo

Välj RÄTT skyltföretag – Välj FocusNeo

Det finns många olika skyltföretag i Stockholm och övriga Sverige, alla med sina olika erbjudanden av skyltlösningar, skyltprodukter och skyltservice, men med samma mål: att få företag att synas. Men vi stannar inte där – vi på FocusNeo är mer än ett skyltföretag. Vårt mål att alltid ligga steget före våra konkurrenter och att bistå dig och ditt företag med lösningar som får er att synas ännu starkare, ännu längre och ännu tydligare.

Men hur ska man kunna välja rätt?

Vilket skyltföretag är mest prisvärt? Har den främsta kompetensen? De bästa skyltarna?

En svår fråga för dig som kund och du skall noga överväga dina alternativ. Vi på FocusNeo vill lyfta fram några punkter som vi tycker gör oss till Nordens främsta skyltföretag.

Lösningar som syns starkare, längre och tydligare

Vi arbetar utifrån målbilden att få er att synas starkare, längre och tydligare. Vårt uppdrag som skyltföretag är att stärka ert varumärke, driva och attrahera besökare och skapa tillgänglighet. 

Vi har alltid varit kända för våra skyltar, men på senare år har vi tagit steget till att bli en helhetsleverantör inom visuell kommunikation och erbjuder betydligt fler produkter, både interiört och exteriört, t ex varumärkesstärkande dekor i form av digitalprintade motiv och reklambudskap på olika material, flaggor och markiser. Numera erbjuder vi även tjänster och lösningar för varumärkesbyggande fordonsdekor

Att driva trafik handlar om att hitta rätt placering på din skylt och maximera synbarheten, men även om att addera digitala skyltar där budskap kan bytas i realtid och bidra till en upplevelse som attraherar. 

Skapa tillgänglighet gör vi genom att hjälpa besökare hitta rätt. Idag ställs det höga krav på tillgänglighet i både offentliga och kommersiella miljöer. Vi har ett nytt affärsområde med inriktning på universell design, där vi erbjuder allt ifrån taktil skyltning, ledstråk och allt inom wayfinding.

Processerna

En stor anledning till att ha FocusNeo som ditt föredragna val av skyltföretag är vår utarbetade arbetsprocess Access.  Den bygger på våra tre kärnvärden, kunskap, innovation och engagemang, och hjälper er med hela processen från planering och projektering, till leverans, montering, besiktning, löpande underhåll och även finansiering.

Processen startar alltid med en rådgivningsfas, där vi gör en analys av ert varumärke. Hur vill ni varumärket uppfattas, vilken position ni vill ha på marknaden och vilka värderingar ni står för.  Detta leder sedan i sin tur till att vi skapar rätt design för er. Därefter tar vi fram ett lösningsförslag som kan innefattar allt från konstruktion, projektplaner till finansieringslösningar.

En av de viktigaste delarna i processen är genomförandet, som innehåller både projektledning och installation i kombination med produktion och logistikhantering. Men leveransen slutar inte omedelbart efter installationen – därför finns vi alltid här för er med support, underhåll och service och förvaltar er investering på bästa sätt.

Hela vår process finns dessutom integrerad i vårt webbaserade projekthanteringssystem, där ni som kund får full insyn till hur projektet löper på och dokumenteras.

Produkterna

Våra produkter står alltid för hög kvalitet, skarp finish och garanterat lång livslängd. Vi har erfarna konstruktörer som ritar och konstruerar era skyltar på bästa möjliga sätt med avseende på ljusteknik, synlighet och platsspecifika förutsättningar. Vår fabrik i Tyskland är världsledande inom tillverkning av ljusskyltar och naturligtvis ISO-certifierade för högsta möjliga kvalitetssäkring.

Kapaciteten

En av våra största framgångsfaktorer är vår flexibla, moderna fabrik som har kapacitet att hantera allt från den enklare fasadskylten till globala profileringar. En av våra absoluta styrkor är stora profileringar under kortare tid.

Resurserna

Vår kapacitet hade inte varit något utan våra resurser och framförallt vår personal. Vi har en organisation som klarar de allra största uppdragen – och dessutom flera samtidigt. Våra projektkontor finns fördelade över fyra kontinenter så att vi ska klara av att hantera globala projekt.

Ansvar och hållbarhet

Till sist landar vi i det ansvaret vi tar som Nordens största skyltföretag. Vi har en skyldighet som marknadsledande att föregå med ett gott exempel för andra skyltföretag och branscher.

Ur ett hållbarhetsperspektiv värnar vi om vår jord, både dess miljö och människor, och arbetar för både världen och vår egen verksamhet. Vi är miljöcertifierade sedan 2005 och strävar efter att minimera vår miljöpåverkan, förbättra livskvalitén för anställda och intressenter och helt enkelt bidra till en bättre framtid.

Några av de hållbarhetsåtgärder vi genomfört de senaste åren:

 • Fabriken har byggt ett cirkulärt vattenreningssystem som sparar 450 000 liter vatten/år samt ett värmeåtervinningssystem som återvinner 70% av värmen från produktionen.
 • Alla produkter lackeras med lösningsmedelsfria och vattenbaserade pulverlacker.
 • Transporterna till Norden koordineras och nyttjar minimalt med emballage.
 • Vi har ersatt alla våra tjänstebilar med eldrivna poolbilar.

Kunder och referenser

Vi kan fortsätta lyfta fram våra fördelar och varför du ska anlita FocusNeo för ditt nästa skyltprojekt, men ännu hellre borde du ta en titt på våra tidigare kunder och erfarenheter och se vad för projekt vi tidigare utfört. Vi är stolta över det förtroendet vi fått att genomföra både små, och oerhört omfattande projekt för några av både Sveriges och världens största företag, organisationer och verksamheter.

Däribland:

 • Ericsson
 • S|E|B
 • Burger King
 • Scandic
 • McDonald’s
 • Espresso House
 • Dressmann
 • Synsam
 • Mio

Du hittar bilder under vår sida med referenser. Kontakta oss gärna om du vill få kontakt med någon av våra referenser. 

Det självklara valet av skyltföretag – FocusNeo

Dessa är dock enbart ett urval av anledningarna till att du bör välja FocusNeo för dina kommunikationsbehov och skyltservice. Har du inte blivit övertygad av denna text hittar du mer information om vår verksamhet och arbetsprocess runt om på vår hemsida. Alternativt kan du alltid kontakta oss direkt så besvarar vi dina frågor och funderingar.

Välj rätt, välj FocusNeo. Ditt självklara val av skyltföretag i Stockholm, Göteborg, Sverige och övriga Norden.