Skyltar Hotel Continental

Upprustade skyltar till Hotel Continental

Hotel Continental är ett hotell i Oslo som öppnades år 1900. Historien om Continental är som en saga – om fattigmansbarnen som genom sina talanger skapade ett monument som kommer att leva kvar i många år. Det hela började 1860 med den svenskfödda Caroline Boman. Istället för att emigrera till Amerika, som så många andra, korsade hon 1887 gränsen till Norge och Christiania och började arbeta som kock. Fyra år senare gifte hon sig med Christian Hansen, en Oslopojke som arbetade som servitör och även han kom från fattiga förhållanden.

Hotel Continental och Theatercafeét startades år 1900, strax efter Nationalteatern öppnades. Ursprungligen ägd av Foss Brewery som kulturmärkt byggnad. Verksamheten drivs av flera olika hyresgäster tills år 1909 då Caroline och Christian övertog hyresavtalet och efter tre års verksamhet köpte de hotellet och cafeét.

År 1932 och 1961 expanderade hotell- och restaurangbranschen och det verkar nu som ett helt kvarter, beläget i centrala Oslo. Genom fyra generationer har samma familj byggt upp och utvecklat hotell och restauranger och idag är Elisabeth C. Brochmann den fjärde generationens ägare.

Hotel Continental har 155 stycken individuellt inredda rum och är Norges enda medlemmen i ”Leading Hotels of the World”.

Sedan 2010 har hotell- och restauranggruppen Continental i Oslo investerat 400 miljoner NOK i en omfattande ombyggnad och renovering. Det började med ett nytt kök, bar och ”chambre séparée” i teatern. Sedan kom ombyggnad av mötesrummen och konferensfaciliteter.

Förra året var det dags för rummen. 67 av 155 rum är helt renoverade. Det innebär med andra ord att nästan hälften av rummen var stängda större delen av året. Samma sak gäller Dagligstuen och andra cateringlokaler.

Som en del av renoveringen av Hotell ville förvaltningen ha nya skyltar till entrén. De ville ha något nytt, något som skulle kunna återspegla den genomgripande kvalitén hotell står för. Efter flera möten med Elisabeth Brochmann och designeransvarig för hotellets nya koncept enades Focus Norge om att skyltarna ska ha samma utseende som hotellets entré. Lösningen var en kombination av bakåt- och sidobelysta skyltar i varmvit LED. Bokstavsfronterna är tillverkad av mässing för att matcha resten av hotellets ingång. För att den nya designen skulle komma till sin absoluta rätt var också frontpartiet utbyggt så att alla skyltar numera sitter parallellt med träramen.

Demonteringen av de gamla neonskyltarna och installation av de nya gjordes under en och samma dag, till hotellets stora glädje.

Hotellets skyltar och entré före renovering:

Skyltar Hotel Continental

Hotellet efter upprustningen:

Skyltar Hotel Continental Skyltar Hotel Continental Skyltar Hotel Continental