I vintras flyttade medicinteknikföretaget Bactiguard till sitt nya huvudkontor i Flemingsberg Science Park.
Att företaget hamnade just där är ingen slump, det var en unik chans att bli granne med både Karolinska Universitetssjukhuset, KTH och även Karolinska Institutet vilket är ett ultimat läge för ett företag som utvecklar och säljer infektionskänsliga produkter. Bactiguard blev det första bolaget att etablera sin verksamhet i parken som inom en snar framtid förväntas bestå av en stor mängd life science-företag.

En flytt innebär oftast nya skyltar, vilket Focus Neon kunde stå till tjänst med.
Vi fick uppdraget att leverera två stora fasadskyltar till den nya adressen. Dessa kolosser till fasadskyltar mäter fem meter på längden och nästan två på höjden.

Emblemet är gjord med gröna LED och en printad folie som tonar i grönt, toningen syns dock endast på dagen. Texten lyser däremot i vitt på kvällen och grått på dagen, en metod som vi kallar för en two light effect. För att skapa denna effekt har man använt sig av vita LED och sedan klätt in bokstavsfronterna med en printad hålfolie i grått. Eftersom belysningen är så pass stark och folien har så pass små hål lyser LED-lamporna igenom folien när skylten är tänd.
Med denna metod får man alltså två olika utseenden på dessa fasadskyltar och skapar en lite udda men unik lösning.

Besök gärna vår hemsida och klicka här för att läsa mer om fasadskyltar!

Fasadskyltar Bactiguard

Fasadskyltar BactiguardFasadskyltar Bactiguard Fasadskyltar Bactiguard Fasadskyltar Bactiguard