Tre tips om varumärken och skyltar

Med över 50 års erfarenhet i branschen och som Nordens största leverantör av visuell kommunikation och kundanpassade skyltlösningar har vi lärt oss ett och annat om skyltar. Vi har under åren alltid lett utvecklingen av skyltteknik och levererat några av de mest utmärkande skyltarna, inte bara i Stockholm utan i hela Norden. Med denna kunskap vet vi vad som fungerar och inte, vilka lösningar som är hållbara i längden och vad som kan göras för att kombinera nytänkande designlösningar med låg energiförbrukning.

Här är tre tips för dig som vill investera i nya skyltar i Stockholm eller någon annanstans i Norden, samt tips till dig som redan investerat i visuell kommunikation.

Matcha skylt och varumärke

Innan ni kontaktar ett skyltföretag, fundera noga över vad ni är ute efter. Ska er skylt sticka ut i stadsbilden med vågad färg och form? Eller ska skylten ge ett seriöst, propert intryck? Vilken känsla vill ni att ert varumärke ska förmedla?

En skylt som matchar ert varumärke stärker er visuella kommunikation och en skylt som inte matchar ert varumärke gör det motsatta. Fundera över vilka material som kan vara aktuella, om skylten ska vara upplyst eller inte, storlek på skylten och vad ni vill att skylten ska kommunicera.

Kolla vilka regler som gäller

Att montera en fasadskylt eller utomhusskylt kräver i princip alltid bygglov. Se till att kontakta kommunen för att höra dig för vad som gäller. Skulle du sätta upp en skylt utan bygglov kommer du med all säkerhet få ta ner den igen. En onödig kostnad som på ett enkelt sätt kan undvikas.

Du bör även få ett skriftligt tillstånd av fastighetsägaren för att sätta upp din skylt. Gör detta i ett tidigt stadium för att minska risken för merkostnader och sura miner. Det kan finnas ett framtaget skyltprogram för fastigheten som alla hyresgäster skall förhålla sig till.

Boka in årligt underhåll

När nya skylten är designad, levererad och sitter på plats är det också dags att fundera på att hålla skylten i så gott skick som möjligt. På samma sätt som att du behöver tvätta din bil med jämna mellanrum, måste även din skylt ses över då och då. Att ta hand om skylten är att ta hand om sin investering.

Skyltar och framförallt utomhusskyltar slits med tiden. Sol, regn, snö, is, värme och kyla sliter på fästen och ytskikt. Kombinera Sveriges ombytliga väderlek med avgaser och damm. Inte konstigt att även de bästa skyltarna i Stockholm slits hårt eller i värsta fall går sönder. Det är alltid en bra idé att underhålla skylten regelbundet för att minimera de stora reparationerna som är mer kostsamma än mindre ingrepp.

Boka in en årlig skyltservice så slipper ni oroa er över att skylten ska gå sönder. Vi tvättar både invändigt och utvändigt, byter ut trasiga lampor, ersätter gamla energislukande lysrör mot nya energisnåla alternativ och ser till att era skyltar ser ut precis som när de monterades för första gången.

Som fullserviceleverantör hjälper vi er med allt ovanstående. Vi är ett skyltföretag i Stockholm och Norden med bred kompetens och gedigen erfarenhet av projektledning av stora profileringsprojekt. Vi hittar lösningen för era behov!