Att investera i fasadskyltar kan göra en stor skillnad för ett företag. Här är en lista med fem riktigt bra anledningar för företag att investera i nya skyltar eller för att uppdatera era befintliga.

Använd fasadskyltar för att skapa ett långvarigt intryck

Fasadskyltar gör att det tydligt för omgivningen var ni finns. I vissa fall gör skylten ett så starkt intryck att den blir förknippad med en byggnad eller kanske namnger en byggnad. Några klassiska fasadskyltar i Göteborg och fasadskyltar i Stockholm är exempel på skyltar som i stort sett fungerar som landmärken inne i städerna. Titta exempelvis på Tulo-skylten på Kungsholmen eller ÅF-huset i Göteborg. Att skapa ett sådant långvarigt intryck är inte enkelt, men ändå talande för hur viktig och effektiv visuell kommunikation kan vara.

neonskyltar av Focus Neon ÅF-huset Göteborg

Skapa varumärkeskännedom med fasadskyltar

Varumärkeskännedom är enkelt förklarat hur många det är som känner till ditt varumärke. En stark varumärkeskännedom ökar chanserna för att kunden faktiskt väljer att köpa dina produkter och tjänster istället för någon av konkurrenternas. Att ha en minnesvärd logotyp och minnesvärda fasadskyltar är ett mycket bra sätt att få fler människor att känna till just ditt varumärke.

Effektiva fasadskyltar hjälper dig att stå ut i konkurrensen

Förutom en ökad varumärkeskännedom kommer också snygga och välproducerade skyltar hjälpa ditt företag att stå ut i konkurrensen. Här handlar det återigen om att skylten ska samspela med ditt varumärke samtidigt som att designen och ljussättningen får fler personer att bli intresserade av ditt företag. Det finns många olika alternativ med olika typer av fasadskyltar och LED-displayer som kan ge ditt varumärke den extra skjuts som behövs för att stå ut i konkurrensen.

Fasadskyltar är kostnadseffektiva

Jämfört med reklam och annan marknadsföring är fasadskyltar ett mycket kostnadseffektivt sätt att visa upp och sprida sitt varumärke. Vad man däremot ska passa sig för är att vara alltför snål när det kommer till materialval och belysning av skyltar. Fasadskyltar av hög kvalitet kännetecknas t ex av ett bra och jämnt ljusflöde med kvalitetstestade lysdioder som håller över lång tid, täta skarvar och material som inte bleks med tiden. Att köpa en skylt som bara fungerar i två års tid är i längden mycket dyrare än att köpa en fasadskylt med hög kvalitet som håller i lång tid, även om investeringskostnaden initialt är högre.

Fasadskyltar kan påverka köpbeteende

Med ökad varumärkeskännedom och genom att stå ut i konkurrensen ökar också försäljningen. En annan aspekt som bra fasadskyltar medför är att det finns möjlighet att locka till sig nya, förbipasserande kunder eller gäster. Handlare har för länge sedan insett skyltarnas betydelse, där skyltarna till exempel inne i  en butik har en stor inverkan på hur och vad man handlar. Att förstå hur potentiella kunder tänker och hur man optimerar skyltningen kan göra en mycket stor skillnad för försäljningen i en butik eller restaurang.

Är det dags att investera i nya skyltar eller dags för att uppdatera er befintliga skyltar? Kontakta oss på Focus Neon. Vi hjälper er att hitta en skyltning eller fasadskyltar som passar era specifika behov och att lyckas med att stärka ert varumärke. Mer information om våra produkter och tjänster hittar du här på vår hemsida.