Skyltning handlar om kommunikation. Om att kommunicera budskap och varumärken på ett direkt och effektivt sätt. Målet är att betraktaren ska uppleva det som att en logotype eller fasadskylt förmedlar en positiv bild av företagets verksamhet och kärnvärden. En annan lösning, för företag som vill betona eller upplysa om exempelvis tillfälliga kampanjer, är att trycka upp budskap på en vepa som i sin tur placeras antingen framför fönster eller fasader.

Av dessa bägge alternativ så kräver framförallt utvecklandet av en fast fasadskylt noggranna förberedelser. För bästa möjliga resultat gäller det att ta fram ritningar, skalenliga bildmontage samt att undersöka omgivande ljusförhållanden, arkitektur och konkurrerande skyltar. Allt detta för att skylten, eller skyltarna, ska bli synliga för så många som möjligt – under både dag och natt.

När det kommer till val av skyltar i Stockholm eller andra städer så är ljusskyltar ett bra alternativ för att nå ut på ett effektivt sätt. Du som är nyfiken på olika belysningstekniker och effekter som kan användas i en sådan skylt hittar några exempel här nedanför:

Framåt- eller sidobelysning

En skylt som lyser framåt är en av de enklaste, mer klassiska lösningarna. Detta innebär dock inte att skyltar av det här slaget är tråkigare än andra. Tvärtom kan de varieras på olika sätt, och det är möjligt att färgsätta dem på många olika sätt. Företag som önskar framhäva djupet i logotypen ytterligare och som vill ha en mer kontrastrik lösning kan komplettera med en sidobelysning i en annan färg.

Coronaeffekt

Coronaeffekt är den effekt som uppstår när det bildas en ljuseffekt bakom skylten eller logotypen. För att uppnå detta räcker det inte med att belysa själva skylten utan även själva väggen bakom den måste ljussättas. Resultatet blir spännande, iögonfallande och förbättrar förutsättningarna för en mer livfull skyltupplevelse. Något som i sin tur underlättar det kommunikativa syftet.

LPFlex

Du som söker en mer exklusiv lösning kan överväga att investera in en LPFlex-skylt. Denna innerbelysta lösning består av fristående bokstäver tillverkade med LED-teknik och passar framförallt för skyltar på gatuplan. Den här formen av skyltar kan göras mycket detaljerade och kan också tillverkas i många olika färger – allt efter tycke, smak och behov. LPFlex-tekniken resulterar dessutom i väldigt tunna och lättmonterade skyltar.

Du som är intresserad av att investera i nya, effektiva skyltlösningar eller som vill köpa en vepa i Stockholm kan kontakta oss på Focus Neon. Vi erbjuder många innovativa lösningar och kan alltid skräddarsy skyltar för just dina behov. Mer information hittar du här på vår webbplats.