Swedbank öppnar nytt med en unik skyltdesign

Focus fick det spännande uppdraget att skapa och ta fram en helt ny skyltdesign åt Swedbank, som öppnar upp sitt nya huvudkontor i Sundbyberg. Tillsammans med Brand Union har vi tagit fram en unik installation för huvudkontoret i form av ett mynt.

Myntet är tillverkat i Cortenstålplåt och mäter 3800 mm i diameter. På myntet har vi monterat Swedbanks klassiska trädlogotype, samt årtalet då den första sparbanken i Sverige öppnades. Detta har vi gjort i LP-Flex som lyser upp bakstycket med en coronaeffekt.

Tanken med myntet är att det ska ge ett konstnärligt intryck. Detta uppnår vi med cortenstålplåten, ett material som med tiden rostar på ett naturligt sätt.

Skylten är strategiskt placerad på Landsvägen, en genomfartsled som går från Solna till Sundbyberg vilket gör att den kommer exponeras för ett stort antal trafikanter dagligen.

Förutom detta gigantiska mynt färdigställer vi även i dagarna all invändig skyltning för kontoret. Det rör sig bland annat om ett hundratals flaggskyltar, pictogramskyltar samt rumsskyltar.

Slutligen har vi, på väggen bakom receptionsdisken, även monterat en högblank skylt i italiensk mässing med Swedbanks logotype ingraverad för att skapa ett sammanhållet intryck med entrén och det stora myntet utanför.

Välkommen in på vår hemsida för att läsa mer om våra skyltar. 

Skyltdesign Swedbank Skyltdesign Swedbank Skyltdesign Swedbank