Marknadsföring, riktade budskap och synlighet är helt avgörande för företag som vill nå ut till sina kunder och målgrupper.

Ett av de första och viktigaste stegen är att visa besökarna var verksamheten ligger. Detta är naturligtvis extra viktigt för företag som vill locka nya och nyfikna besökare, men också för nyetablerade bolag vars lokaler fortfarande är ganska okända.

I dessa sammanhang är skyltning ett bra och effektivt sätt att synas på. Dessutom kan professionellt tillverkade skyltsystem bidra till att stärka företagets varumärke och till och med väcka önskade känslor hos betraktaren.

Material, färg och storlek?

Olika typer av skyltar fyller dock lite olika funktion. Om man till exempel tittar på många skyltar i Stockholm ser man oftast bara företagslogotypen, med främsta syfte att stärka företaget snarare än en tjänst eller produkt. För att en skylt av det här slaget ska synas och uppfattas på önskat sätt är det viktigt att tänka igenom detaljer som färgsättning, material, storlek och placering. Man skall även tänka på att logotypen i sig bör vara framtagen för att verkligen matcha bolagets inbyggda kärnvärden.

Har ni en snygg och relevant logotyp som ni vill göra en skylt av? Perfekt, då kan du gå vidare med följande frågor:

Ska den vara gjort helt i metall eller vill du hellre att den lyser upp natten tack vare vacker belysning och era unika färger? I Stockholm finns det mycket goda möjligheter att synliggöra företaget på ett unikt sätt. Skyltningen kan exempelvis vara en del av en större kampanj. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Stolpskyltar – ett kaxigt alternativ

Det finns många typer av skyltar att välja bland. Ett populärt och samtidigt lite annorlunda sätt att marknadsföra sig på är med hjälp av stolpskyltar. Denna typ av skylt består i princip av en hög, robust stolpe med en stor skylt högst upp. Fördelen med denna typ av skylt är att den syns direkt på ett mycket långt avstånd och att budskapet är tydligt – exakt här kan du hitta oss.

Om du överväger att köpa stolpskyltar eller andra typer av skyltar som förbättrar verksamhetens synlighet kan du kontakta Focus Neon. De är en kompetent skylttillverkare med stor erfarenhet av neon- och LED-skyltar.