När det gäller skyltar är det vanligt att man pratar om dem ur varumärkesaspekt. Och visst är det så att exempelvis en fasadskylt med profilbokstäver eller en profilerad ljuslåda hänger nära samman med företaget som fungerar som avsändare. Men, det stannar inte där. Skyltar har också en förmåga att förändra upplevelsen av hela städer.

Även rent traditionellt har skyltar haft stor genomslagskraft, men oftast har det då varit fråga om enskilda skyltar som stuckit ut lite extra. Exempelvis NK-klockan i Stockholm. Nu, i tider av gallerior och butikskomplex är det viktigt för kvarter och områden som helhet att skaffa sig en intressant profil. Skyltning kan vara ett effektivt sätt att göra detta.

Skyltning – inte bara i städer

Detta gäller inte bara för innerstäder eller urbana miljöer. Numera är det även viktigt för områden som ligger utanför stadskärnan att locka till sig besökare. För att spara in på dyra hyreskostnader väljer exempelvis många butiker, hotell och andra typer av verksamheter att flytta utanför centrum, gärna i anslutning till större leder eller motorvägar. I dessa fall gäller det att investera i skyltlösningar som syns och som gör det lätt för kunder och besökare att hitta dit.

Att det nu har utvecklats ny, energieffektiv och färgstark teknik gör det möjligt för fler att investera i skräddarsydda skyltlösningar som passar både den enskilda verksamheten och bidrar till sammanhanget i stort. För att vara säker på att hitta rätt är det en bra idé att ta kontakt med ett professionellt skyltföretag som kan guida dig rätt redan från start. Som hjälper dig skissa upp förslag och som kan leverera och installera slutresultatet på ett säkert sätt.

Investera i helhetslösning

Om ni väl bestämt er för att investera i en ny fasadskylt kan det vara läge att överväga även kompletterande flaggskyltar för att ännu bättre synas mot kunder och förbipasserande trafikanter. Eller kanske en skylt i form av ljuslåda som ger ett större och mer robust helhetsintryck. Olika skyltar har olika användningsområden och syften och många gånger blir resultatet bättre om skyltköpet görs med tanke på helheten.

Kontakta oss på Focus Neon redan idag. Vi skräddarsyr högkvalitativa skyltlösningar för era behov, alltid med tanke på bästa design och funktionalitet. Läs mer om vår arbetsmetod här.