• NEONSKYLTAR
    ett uppskattat inslag i stadsmiljön

    Vasakronan neon skyltar på byggnad med FocusNeo

Neon är den klassiska ljuskällan i skyltar och har använts sedan 1920-talet. Det är inte svårt att förstå varför. Med neon får du en vacker skylt med bra ljusstyrka, klassisk retrokänsla och en lång livslängd. Neonrör kan fås i de flesta kulörer och ges möjlighet att tändas och släckas i olika sekvenser för att fånga ögat. Du kan variera neonskyltar i olika utföranden, som bokstavsprofiler eller på bakgrunder i varierande material och färger.

FÖRDELAR MED NEONSKYLTAR

  • Klassisk autentisk känsla som är svår att slå
  • Högt uppmärksamhetsvärde och ljusintensitet
  • Lång livslängd

TILLVERKNING OCH DESIGN AV EN NEONSKYLT

Som du hör av vårt namn har vi vårt ursprung i neonskylten. Vi började tillverka neonskyltar redan på 1960-talet och har sedan dess ritat och tillverkat ett oräkneligt antal neonskyltar. Det finns flera varianter på neonskyltar, men idag gör vi i princip bara neonskyltar där rören är synliga. Nedan hittar du ett galleri med några exempel på olika neonskyltar och konstprojekt som vi arbetat med genom åren.

Läs mer

Neon är en ädelgas som avger rött sken. Genom att blanda med argon eller färgpulver kan man få fram valfri kulör. Neonrören är tillverkade i glas och formas efter önskade bokstäver eller logotyp. Därefter fylls de med neon eller en kombination av neon och argon. Eftersom rören går att forma nästan fritt lämpar de sig väl till belysning av just bokstäver. Av naturliga skäl finns det dock begränsningar för hur detaljrika eller hur små bokstäverna kan göras vid krökningen av neonrören.

På senare år har neonskyltar till inredning blivit en populär detalj bland både företag och designintresserade. En neonskylt ger ett originellt och starkt intryck oavsett i vilken miljö de placeras och får er att sticka ut ur mängden. Neonskyltar i inredning ger en charmig lösning som fungerar både som inredningsdetalj och ljuskälla.

RETRO NEONSKYLT ELLER MODERNA LED-SKYLTAR

På FocusNeo har vi mer än 50 års erfarenhet av projektledning, design, konstruktion och montage av skyltar. Våra prisbelönta skyltdesigners hjälper årligen hundratals kunder med profilering och att hitta rätt uttryck till sin skyltning.

Idag tillverkar vi en ny neonskylt endast när man vill åt den autentiska neonlooken och det finns inget annat alternativ att tillgå. På lång sikt blir en retro neonskylt mer kostsam och mindre miljövänlig än skyltar med motsvarande LED-teknik. Idag ersätter vi oftast neon med annan teknik, som kan ge samma känsla av en retro neonskylt, men som sparar upp till 90% i energiförbrukning. Vi har samlat mycket information om skillnaderna på en egen sida om neonliknande LED-skyltar.

Du kan även hitta mer information om dagens moderna skyltteknik på sidan LED-skyltar.

Vi arbetar även med service och underhåll av äldre neonskyltar. Oavsett om du vill behålla och reparera den ursprungliga neontekniken eller förse din gamla neonskylt med modern LED-teknik är du välkommen till oss. Kontakta oss om du vill veta mer.

Mindre

FRÅGA OSS

VILL DU VETA MER OM HUR VI ARBETAR MED SYNLIGHET OCH KONSTRUKTION ELLER BOKA ETT MÖTE?