• NEONLIKNANDE LED-SKYLTAR
    retrokänsla med modern teknik

Neonskyltar har varit ett uppskattat inslag i stadsbilden ända sedan de första kom upp på 1920-talet. De skapar ett varmt ljus och ger ett vackert, klasisskt intryck. Men neonrör har en hög energiförbrukning och innehåller tyvärr en del miljöfarliga ämnen, så vi har tagit fram en lösning som framställer den klassiska neonskylten i ny tappning. Med energisnål och miljövänlig neonliknande LED-teknik ersätter vi det klassiska neonet utan att ge avkall på känsla och utförande.

FÖRDELAR MED NEONLIKNANDE LED-SKYLTAR

  • Intensivt och jämnt ljus
  • Bra för stora skyltar och på långa läsavstånd
  • Lång livslängd
  • Låg energiförbrukning
  • Miljövänlig – inga miljögifter vid tillverkning och inga skadliga restprodukter vid skrotning

LED-SKYLTAR SOM LIKNAR NEON

Skyltarna är konstruerade med hjälp av en lysdiodsteknik som tagits fram för att ersätta synliga neonrör i skyltar. Det används både till nya skyltar och för att renovera gamla neonskyltar.

Läs mer

Tillverkningssättet gör att texten kan göras mycket detaljrik, med obegränsade vinklar och radier, och utan skarvar.  Med LPFLEX-tekniken kan skyltarna tillverkas i alla färger som finns att tillgå i akryl eller folie. Bokstävernas front och sidor tillverkas av aluminium som lackeras i valfri färg. För att ge bokstaven ett slitstarkt ytskikt lackeras bokstäverna med en vattenbaserad billack. Fronten kan förses med en kant som avskärmar ljuset och skärper bokstavskonturen om så önskas. På bokstavsfronten monteras ljuskällan, antingen centrerad eller i kontur.

UPPGRADERA DIN GAMLA NEONSKYLT MED LED-TEKNIK

Idag är många klassiska neonskyltar ersatta med skyltar med neonliknande LED. Vi har renoverat många klassiska landmärken och installerat ny teknik för att de ska hålla i många år framöver. Några kända exempel är Coca-Cola-skylten vid Slussen i Stockholm, NK-klockan på Hamngatan i Stockholm och Andvord-huset i Oslo. Vi kallar det LED-konvertering.

Vill du veta mer om neonliknande LED-teknik? Kontakta oss för rådgivning eller för att få en offert på ditt projekt.

Mindre

FRÅGA OSS

VILL DU VETA MER OM HUR VI ARBETAR MED SYNLIGHET OCH KONSTRUKTION ELLER BOKA ETT MÖTE?