• LPFLEX
    LED-teknologi med perfektion

LPFLEX-tekniken användes i våra mest exklusiva LED-skyltar och används framförallt till skyltar på gatuplan eller i inomhusmiljöer, där det är viktigt att skylten är helt perfekt.  Dessa skyltar kan göras mycket detaljerade och i alla tänkbara färger. De är ljusstarka och otroligt jämna i ljuset ända ut i sarger och snäva hörn.

Med LPFLEX-tekniken kan vi anpassa ljussättningen efter alla behov och önskemål. Skyltarna kan belysas framåt, bakåt eller åt sidan. Vi har till och med tillverkat skyltar där dioderna är helt synliga och på så sätt blir en integrerad del av logotypen. LPFLEX kan även ersätta det klassiska neonet som ljuskälla med bibehållet uttryck. Tekniken har utvecklats av vår tyska leverantör Maas&Roos AG i nära samarbete med oss på FocusNeo.

TEKNIK MED HÖGSTA KVALITET

Vid tillverkningen kvalitetstestas varje lysdiod innan användning för att minimera risken för färgskiftningar. Därefter gjuts lysdioderna in i materialet och förseglas, vilket gör profilerna mer robusta och motståndskraftiga mot väder, vind eller annan yttre åverkan. Bokstavsprofilerna ritas upp av CAD-konstruktörer som säkerställer optimal ljusspridning i bokstavsprofilerna så att ljuset når ända i ytterkanterna, i hörnen av profilen och garanterar en perfekt ljusbild. Lysdioderna i LPFLEX-skyltar är av högsta kvalitet så att varje skylt lyser med exakt samma ljus och med minsta möjliga ljusdegradering över tid. 

Läs mer

LPFLEX-skyltar är mycket tunna och är bara mellan 20 till 30 mm djupa, vilket möjliggör en mycket flexibel installation. Tekniken möjliggör att man kan ljussätta logotyper med mycket tunn stapelbredd. En annan stor fördel med denna teknik är att montaget av skyltarna kan utföras med click-in teknik, där allt kablage döljs inne i väggen och bokstäverna enkelt klickas fast i väggen.

TEKNIK MED TANKE PÅ MILJÖN

LPFLEX-skyltarna konstrueras med hänsyn till miljön. De innehåller inget kvicksilver till skillnad mot klassiska neonrör eller lysrör och har endast en tiondels elförbrukning jämfört med en traditionell neonskylt. Därmed finns inget farligt avfall att hantera vid nedmontering av skylten.

Våra LPFLEX-skyltar är våra mest exklusiva skyltar och endast fantasin sätter gränser för hur skyltarna kan användas. I vårt galleri visar vi några exempel på hur våra kunder använder skyltarna. På FocusNeo har vi lång erfarenhet av projektledning, design, konstruktion och montage av skyltar och visuell kommunikation och vi hjälper årligen hundratals kunder med profilering och maximal synlighet.

Mindre

FRÅGA OSS

VILL DU VETA MER OM HUR VI ARBETAR MED SYNLIGHET OCH KONSTRUKTION ELLER BOKA ETT MÖTE?