• LJUSLÅDOR
    unika lösningar som får ditt varumärke att synas

    Kontakta oss
    Postnord logistics ljuslåda av FocusNeo

Ljuslådor eller lådskyltar – kärt barn har många namn. Vi brukar kalla skylttypen för ljuslådor, då skylten består av en låda med innerbelysning och en front som anpassas till er profil och förses med er logotyp eller något annat budskap. De klassiska och något tråkiga ljuslådorna från 1970-talet har för länge sedan ersatts med tekniker och lösningar som får den att passa in i dagens moderna miljöer.

LJUSLÅDOR MED MODERN LED-TEKNIK

Den vanligaste typen av ljuslådor är enkelsidiga, men kan även göras dubbelsidiga och monteras då som en så kallad flaggskylt ut från fasad.  De har traditionellt sett varit belysta med lysrör, men idag belyser vi de flesta av våra ljuslådor med LED-teknik. LED-teknik är betydligt mer energisnålt och har längre livslängd än lysrör och lådan kan göras mycket tunnare. Det finns en rad olika varianter på hur skyltens front kan utformas:

  • Folierad akryl
  • Lackerad plåt med utskurna/utstickande bokstäver
  • Tryckt duk om ljuslådan är riktigt stor
  • Form- eller vacuumpressad akryl

KOSTNADSEFFEKTIV OCH FLEXIBEL

Ljuslådor kan användas i både utomhus- och inomhusmiljöer. Den enkla konstruktionen medför att produktionskostnaderna kan bli lägre än när man producerar t ex profilbokstäver.

Läs mer

När vi arbetar med ljuslådor i stora serier kan vi även ta fram fronter som form- eller vacuumpressas i akrylplast. Skylttypen är mycket flexibel och vi hjälper dig gärna att hitta fram till rätt skylt med rätt utformning och rätt teknik. I vårt galleri kan du hitta många exempel på olika utföranden av ljuslådor och andra typer av LED-skyltar.

VI HJÄLPER DIG ATT SYNAS

Om din ljuslåda eller skylt skall placeras utomhus krävs det oftast bygglov och en säker konstruktion för att bära under alla väderförhållanden. Generellt sett krävs bygglov för att sätta upp, flytta eller ändra på de flesta typer av skyltar inom detaljplanelagt område. Det skiljer sig något i bestämmelserna mellan landets kommuner, men du behöver inte vara orolig. Om du tycker att det verkar krångligt med alla regler kring bygglov, så hjälper vi dig gärna. Vi på FocusNeo har mer än 50 års erfarenhet av projektledning, design, konstruktion och installation av ljuslådor och vi hjälper årligen hundratals kunder med profilering och maximal synlighet. Om du vill veta mer om hur vi på FocusNeo arbetar med synlighet och konstruktion eller få en offert på en ljuslåda eller skylt får du gärna kontakta oss.

Mindre

FRÅGA OSS

VILL DU VETA MER OM HUR VI ARBETAR MED SYNLIGHET OCH KONSTRUKTION ELLER BOKA ETT MÖTE?