• LJUSLÅDOR
    unika lösningar som får ditt varumärke att synas

    Kontakta oss
    Postnord logistics ljuslåda av FocusNeo

FRÅGA OSS

Ljuslådor eller lådskyltar – kärt barn har många namn. Vi brukar kalla skylttypen för ljuslådor, då skylten består av en låda med innerbelysning och en front som anpassas till företagets profil och förses med logotypen eller något annat budskap. De klassiska och något tråkiga ljuslådorna från 1970-talet har för länge sedan ersatts med tekniker och lösningar som får din ljuslåda att passa in i dagens moderna miljöer.

LJUSLÅDOR MED MODERN LED-TEKNIK

Den vanligaste typen av ljuslådor är enkelsidiga, men kan även göras dubbelsidiga och monteras då som en så kallad flaggskylt ut från fasad.  De har traditionellt sett varit belysta med lysrör, men idag belyser vi de flesta av våra ljuslådor med LED-teknik. LED-teknik är betydligt mer energisnålt och har längre livslängd än lysrör och lådan kan göras mycket tunnare. Det finns en rad olika varianter på hur skyltens front kan utformas:

  • Folierad akryl
  • Lackerad plåt med utskurna/utstickande bokstäver
  • Tryckt duk om ljuslådan är riktigt stor
  • Form- eller vacuumpressad akryl

KOSTNADSEFFEKTIV OCH FLEXIBEL

Ljuslådor kan användas i både utomhus- och inomhusmiljöer. Den enkla konstruktionen medför att produktionskostnaderna kan bli lägre än när man producerar t ex profilbokstäver.

Läs mer

När vi arbetar med ljuslådor i stora serier kan vi även ta fram fronter som form- eller vacuumpressas i akrylplast. Skylttypen är mycket flexibel och vi hjälper dig gärna att hitta fram till rätt skylt med rätt utformning och rätt teknik. I vårt galleri kan du hitta många exempel på olika utföranden av ljuslådor och andra typer av LED-skyltar.

VI HJÄLPER DIG ATT SYNAS

Om din ljuslåda eller skylt skall placeras utomhus krävs det oftast bygglov och en säker konstruktion för att bära under alla väderförhållanden. Generellt sett krävs bygglov för att sätta upp, flytta eller ändra på de flesta typer av skyltar inom detaljplanelagt område. Det skiljer sig något i bestämmelserna mellan landets kommuner, men du behöver inte vara orolig. Om du tycker att det verkar krångligt med alla regler kring bygglov, så hjälper vi dig gärna. Vi på FocusNeo har mer än 50 års erfarenhet av projektledning, design, konstruktion och installation av ljuslådor och vi hjälper årligen hundratals kunder med profilering och maximal synlighet. Om du vill veta mer om hur vi på FocusNeo arbetar med synlighet och konstruktion eller få en offert på en ljuslåda eller skylt får du gärna kontakta oss.

Mindre

Ljuslådor utomhus

En ljuslåda utomhus ger ditt varumärke uppmärksamhet även efter mörkrets inbrott. Därför passar ljuslådor extra bra till fasadskyltar, takskyltar eller flaggskyltar. Om din ljuslåda eller skylt skall placeras utomhus krävs det oftast bygglov och en säker konstruktion för att bära under alla väderförhållanden. Generellt sett krävs bygglov för att sätta upp, flytta eller ändra på de flesta typer av skyltar inom detaljplanelagt område. Det skiljer sig något i bestämmelserna mellan landets kommuner, så det är viktigt att ta reda på vad som gäller när en ljuslåda ska sättas upp.

Ljuslådor inomhus

Ljuslådor inomhus är en vanlig syn i köpcentrum eller idrottshallar över hela landet. Skyltens jämna ljus är behagligt för ögat samtidigt som ditt företagsnamn syns på långt håll. Det finns flera sätt som en ljuslåda kan lyfta din inredning inomhus ー använd en ljusbox med bokstäver för att lyfta fram företagets värdeord, visa ett humoristiskt budskap eller som ytterligare exponering av varumärket.

Till skillnad från skyltar utomhus, krävs inget bygglov för ljuslådor inomhus. Skyltar inne i butiker eller i skyltfönster är undantagna från bygglov, det gäller även om en skylt på insidan av ett skyltfönster vänder sig utåt. Placeras ljuslådan däremot på utsidan av glaset krävs bygglov.

Underhåll av din ljuslåda

Oavsett om din ljuslåda sitter inomhus eller utomhus kommer din skylt att behöva regelbundet underhåll för att både behålla sitt utseende och hålla längre. Det är särskilt viktigt om din skylt är placerad utomhus och dagligen utsätts för väder och vind. Avsätt tid för underhåll eller beställ tjänsten skyltservice från FocusNeo. Skyltservice innebär bland annat att vi byter ut trasiga ljuskällor, tvättar skylten och bättrar på färg vid behov.

VI HJÄLPER DIG ATT SYNAS

Om du tycker att det verkar krångligt med alla regler kring bygglov eller behöver hjälp med designen av en ljuslåda, så hjälper vi dig gärna. Vi på FocusNeo har mer än 50 års erfarenhet av projektledning, design, konstruktion och installation av ljuslådor och vi hjälper årligen hundratals kunder med profilering och maximal synlighet. Om du vill veta mer om hur vi på FocusNeo arbetar med synlighet och konstruktion eller få en offert på en ljuslåda eller skylt får du gärna kontakta oss.

VILL DU VETA MER OM HUR VI ARBETAR MED SYNLIGHET OCH KONSTRUKTION ELLER BOKA ETT MÖTE?

FAQ

En ljuslåda är en typ av skylt som består av en låda med innerbelysning och en front som anpassas till er profil och förses med er logotyp eller något annat budskap. Se exempel på ljuslådor i vårt galleri.

Våra ljuslådor är IP67-klassade och kan användas i utomhusmiljöer. Kontakta oss om du vill veta mer.