Lysrör och glödlampor tillhör historien. Idag utrustas i princip alla skyltar med modern LED-teknik, dvs lysdioder som på ett mycket flexibelt sätt monteras i allt från bokstavsprofiler till ljuslådor. Idag finns även LED-varianter som ersätter det klassiska neonet som ljuskälla med bibehållet uttryck. LED-skyltar blir nästintill underhållsfria, eftersom livslängden på lysdioderna är mycket längre än med konventionell teknik.

DESIGNADE LED-SKYLTAR UTOMHUS OCH INOMHUS

Lysdioder är mycket små komponenter och kan monteras på flera olika sätt. Därför kan LED-skyltar göras betydligt tunnare och ljussättningen av skyltarna blir mer flexibel. Kompletterat med olika tekniker kan skylten utformas så att den lyser framåt, bakåt, åt sidorna eller på det sätt som framhäver ert varumärke bäst.

Energieffektiviteten är betydligt högre än traditionella belysningskällor som lysrör, glödlampor och neon.  Lysdioder ger mer ljus per watt jämfört med både neon och glödlampor och kan lätt dimmas. Det krävs knappt en tiondel så mycket ström för att driva ljusskyltar med LED jämfört med neonskyltar. Dessutom har lysdioderna en mycket lång hållbarhet och låg ljusdegradering, dvs tappar i ljusstyrka under dess livslängd.

Läs mer

De flesta LED-skyltarna utrustas med en färgsatt akrylfront, men även själva lysdioden kan färgsättas för att skapa önskade ljuseffekter.

Ljusskyltar med LED blir tåligare då lysdioderna tål temperaturväxlingar, stötar och vibrationer bättre än andra ljuskällor. De alstrar dessutom mycket lite värme.

Lysdioderna gör att ljusspridningen blir bättre i skylten och minskar risken för skuggningar och ojämnt ljus. Dessutom innehåller lysdioder inget kvicksilver som lysrör, neonrör och traditionella glödlampor, vilket är bra för miljön.

LJUSSKYLTAR MED LED FRÅN FOCUSNEO

Som kund ska du vara medveten om att det är stora skillnader i kvalitet mellan olika lysdioder och leverantörer och att det därför också förekommer stora prisskillnader. På FocusNeo arbetar vi uteslutande med högkvalitativa lysdioder från utvalda leverantörer för att ge dig de bästa produkterna. Våra fabriker kvalitetssäkrar lysdioderna så att varje skylt får exakt samma ljus och minsta möjliga ljusdegradering över tid. Genom utförlig dokumentation kan vi ersätta en trasig lysdiod med exakt samma ljusvärden som vid den ursprungliga leveransen. Vi på FocusNeo kan hjälpa er att ta fram kreativa lösningar för att maximera synligheten för just er ljusskylt.

LED-SKYLTAR ANVÄNDS ÖVERALLT

Skyltar som utrustas med LED-teknik är mycket flexibla och kan tillverkas i stora format som får synbarhet på mycket långt håll. Skyltarna kan monteras i princip var som helst – från takmontage utomhus och fasader till inomhus ovan butiksentréer eller på vägg. För skyltar i inomhusmiljö eller i gatunivå som ställer mycket höga krav på finish rekommenderar vi att använda en exklusiv variant på LED-skylt som kallas LPFLEX.

Med en enkel och snygg design kan vi ta fram hållbara och kostnadseffektiva lösningar för alla typer av skyltar. Vi kan skapa flexibla skyltlösningar och ett väl utformat skyltprogram som ger ert varumärke en enhetlighet, oavsett hur era ljusskyltar ska placeras.

LÅT OSS HJÄLPA ER MED LJUSSKYLTAR

På FocusNeo har vi stor kunskap och lång erfarenhet av att tillverka ljusskyltar med fristående bokstäver, neonskyltar samt ljuslådor i små och stora storlekar. Vi lyssnar alltid till era idéer och tillsammans tar vi fram en optimal lösning anpassad efter ert behov. Låt oss hjälpa er att synas på bästa sätt! Har du frågor om priser för ljusskyltar – tveka inte att kontakta oss.

Mindre

FRÅGA OSS

FAQ

Våra ljusskyltar har normalt en brinntid på minst 50 000 timmar med max 10% ljusdegradering. Kontakta oss om du vill veta mer.

VILL DU VETA MER OM HUR VI ARBETAR MED SYNLIGHET OCH KONSTRUKTION ELLER BOKA ETT MÖTE?