Lysrör och glödlampor tillhör historien. Idag utrustas i en stor del skyltar både utomhus och inomhus med modern LED-teknik, det vill säga lysdioder som på ett mycket flexibelt sätt monteras i allt från bokstavsprofiler till ljuslådor. Idag finns även LED-teknik som ersätter det klassiska neonet som ljuskälla med bibehållet uttryck. LED-skyltar blir nästintill underhållsfria, eftersom livslängden på lysdioderna är mycket längre än med konventionell teknik.

KÖP EN DESIGNAD LED-SKYLT – UTOMHUS OCH INOMHUS

Lysdioder är mycket små komponenter och kan monteras på flera olika sätt. Därför kan LED-skyltar (även kallade ledskyltar) göras betydligt tunnare och ljussättningen av skyltarna blir mer flexibel. Kompletterat med olika tekniker kan en LED-skylt utformas så att den lyser framåt, bakåt, åt sidorna eller på det sätt som framhäver ert varumärke bäst. Du kan använda en LED-skylt utomhus såväl som inomhus, de fungerar lika bra i alla miljöer och besparar dig tid och pengar tack vare sin långa livslängd och låga krav på underhåll.

Energieffektiviteten hos ljusskyltar med LED är betydligt högre än traditionella belysningskällor som lysrör, glödlampor och neon. Lysdioder ger mer ljus per watt jämfört med både neon och glödlampor och kan lätt dimmas. Det krävs knappt en tiondel så mycket ström för att driva ljusskyltar med LED jämfört med neonskyltar. Dessutom har lysdioderna en mycket lång hållbarhet och låg ljusdegradering, det vill säga att de inte tappar ljusstyrka under dess livslängd.

Läs mer


Många LED-skyltar utrustas med en färgsatt akrylfront, men även själva lysdioden kan färgsättas för att skapa önskade ljuseffekter.

Att montera en LED-skylt utomhus istället för en traditionell neonskylt är smart ー LED är tåligare då lysdioderna tål temperaturväxlingar, stötar och vibrationer bättre än andra ljuskällor. En LED-skylt alstrar dessutom mycket lite värme vilket minskar degradering och risken för överhettning till skillnad från andra skyltar utomhus och inomhus.

Andra anledningar till varför det passar bra med en LED-skylt utomhus är att lysdioderna gör att ljusspridningen blir bättre i skylten och minskar risken för skuggningar och ojämnt ljus. Dessutom innehåller lysdioder inget kvicksilver till skillnad från lysrör, neonrör och traditionella glödlampor, vilket gör en LED-skylt till ett bättre miljöval.

LJUSSKYLTAR MED LED FRÅN FOCUSNEO

Som kund ska du vara medveten om att det är stora skillnader i kvalitet mellan olika lysdioder och leverantörer och att det därför också förekommer stora prisskillnader. En enkel öppet-skylt i LED går exempelvis att köpa relativt billigt online. Däremot kommer den inte att hålla samma kvalitet eller ge samma upplevelse som en mer påkostad öppet-skylt med LED-teknik från en erfaren skylttillverkare.

På FocusNeo arbetar vi uteslutande med högkvalitativa lysdioder från utvalda leverantörer för att ge dig de bästa produkterna. Våra fabriker kvalitetssäkrar lysdioderna för att alla våra skyltar både inomhus och utomhus får exakt samma ljus och har minsta möjliga ljusdegradering över tid. Genom utförlig dokumentation kan vi ersätta en trasig lysdiod med exakt samma ljusvärden som vid den ursprungliga leveransen. Vi på FocusNeo kan hjälpa er att ta fram kreativa lösningar för att maximera synligheten för just er ljusskylt med LED-teknik.

LED-SKYLTAR ANVÄNDS ÖVERALLT

Skyltar utomhus som utrustas med LED-teknik är mycket flexibla och kan tillverkas i stora format som får synbarhet på mycket långt håll. Skyltarna kan monteras i princip var som helst – från takmontage utomhus och fasader till inomhus ovan butiksentréer eller på vägg. För skyltar i inomhusmiljö eller i gatunivå som ställer mycket höga krav på finish rekommenderar vi att använda en exklusiv variant på LED-skylt som kallas LPFLEX.

Med en enkel och snygg design kan vi ta fram hållbara och kostnadseffektiva lösningar för alla typer av skyltar både utomhus och inomhus. Vi kan skapa flexibla skyltlösningar och ett väl utformat skyltprogram som ger ert varumärke en enhetlighet, oavsett hur era LED-skyltar ska placeras.

LÅT OSS HJÄLPA ER MED LJUSSKYLTAR

På FocusNeo har vi stor kunskap och lång erfarenhet av att tillverka ljusskyltar med fristående bokstäver, neonskyltar samt ljuslådor i små och stora storlekar. Vi lyssnar alltid till era idéer och tillsammans tar vi fram en optimal lösning anpassad efter ert behov. Låt oss hjälpa er att synas på bästa sätt! Har du frågor om priser för ljusskyltar – tveka inte att kontakta oss.

SKRÄDDARSYDDA HELHETSLÖSNINGAR FRÅN FOCUSNEO

Hos FocusNeo får du alltid en ljusskylt anpassad efter just era behov och företagets profil oavsett om ni är ute efter LED-skyltar med rullande text eller en neonskylt som drivs med hjälp av LED-teknik. Ingenting är omöjligt och enbart fantasin sätter gränsen för designen på er skylt och hur den används. Vi arbetar alltid med skräddarsydda helhetslösningar där vi hjälper er genom hela processen från start till mål. När ni beställer en LED-skylt (även kallad ledskylt) från FocusNeo hjälper vi er med:

Behöver företaget en ny LED-skylt utomhus eller inomhus? Kontakta oss på FocusNeo.

Mindre

FRÅGA OSS

FAQ

Våra ljusskyltar har normalt en brinntid på minst 50 000 timmar med max 10% ljusdegradering. Kontakta oss om du vill veta mer.

VILL DU VETA MER OM HUR VI ARBETAR MED SYNLIGHET OCH KONSTRUKTION ELLER BOKA ETT MÖTE?