Skyltar till Sveriges första KFC

Sveriges första Kentucky Fried Chicken (KFC) öppnade i november i fjol i Lockarp utanför Malmö. Restaurangen är en av de största restaurangkedjorna i USA och kommer alltså nu att lanseras runtom i Sverige under 2016.

Redan 1981 öppnades en KFC-restaurang på Sveavägen i Stockholm, men det blev en kort historia eftersom den dåvarande franchisetagaren inte levde upp till KFC:s högt ställda krav och därför blev av med sitt franchisekontrakt. Till skillnad från den kortlivade historien på 80-talet har den nya restaurangen i Lockarp tagits emot mer än väl, och nu är de här för att stanna. Under öppningshelgen sålde man för så mycket som 1,4 miljoner kronor!

Focus Neon fick ännu ett samarbete med NSP i och med KFC:s lansering. Denna gång har vi levererat restaurangens Drive Thru, fasadskyltar, portalen, all invändig skyltning och Speakerboxen med två skärmar för utomhusbruk. I stort sett alla skyltar är belysta med LED och menyskåpen har försetts med en bakåtbelyst funktion för att sätta ljus på plåtdetaljerna.

Här kan ni läsa mer om Focus tidigare samarbete med NSP.

KFC KFC KFC KFC