Förra veckan installerade vi ytterligare en vacker fasadskylt åt en kund och nu är det restaurang Waterfront på Hotell Novotel i Göteborg som fått en ny lysande skylt. Skylten är placerad i ett fönster och är därmed synlig både utifrån gatan och inifrån restaurangen. Bokstäverna är dubbelsidiga LPFLEX och monterade på en glasakryl, vilket inifrån sett ger en spännande effekt med bokstäver som ser ut att spegla sig i vattnet – precis som restaurangens namn antyder.

WATERFRONT streetview lpflex

waterfront inside view lpflex waterfront lpflex restaurangskylt

Restaurangens skylt markerar tydligt platsen och ger en välkomnande hälsning till besökande kunder. Den ger även en klar bild av vad man kan förvänta sig när man kliver in genom dörren. Kan tyckas vara ganska enkel och effektiv marknadsföring, men som i dagens mediebrus kan vara lätt att glömma bort.

Därmed ställer vi oss frågan – är skyltar marknadsmixens doldisar som gör jobbet i det tysta?

Skyltar kan inte hjälpa alla små företag att lyckas, men för många företag är skyltar en kanal som är absolut nödvändig för verksamhetens existens. Hur ser ditt företag på skyltning – tar du vara på en i jämförelse enkel möjlighet till effektiv marknadsföring?

Australiensiska byrån K.I.S.S. Marketing Agency har bloggat om hur skyltar kan lyfta ditt varumärke. Här summerar vi kort deras slutsatser:

3 positiva effekter bra skyltning kan ge ditt varumärke:

Ökad varumärkeskännedom
Rätt marknadsföring är A och O för ditt företag och ditt varumärke. Vi vet att dina kunder kommer att köpa mer av dig om de känner till vad du erbjuder och vad du står för. Och det är precis vad rätt skyltning kan erbjuda – en stärkt bild av ditt varumärke så att kunder kan hitta dig, komma ihåg dig och, inte minst, köpa mer av dig.

Stärkt positionering
Ju tydligare din skyltning görs, desto starkare blir din position på marknaden. Skyltningen kommer, precis som din websida, vara synlig dygnet runt, så det är viktigt att lyfta fram det unika med ditt varumärke.

Förbättrad kundupplevelse
Ur ett marknadsperspektiv är rätt skyltning naturligtvis oerhört viktigt, men lika viktigt är skyltning ur ett operativt perspektiv. Skyltningen hjälper dina kunder att hitta rätt, men också att informera dem om t ex nya produkter eller försäljningskampanjer.

Underskatta inte kraften i en bra skyltning. Rätt skyltning ger ditt varumärke ett lyft, hjälper dina kunder rätt och exponerar ditt varumärke för potentiella kunder – dygnet runt, året runt.

Låt inte skyltar förbli marknadsmixens doldisar. Kontakta oss gärna för att veta mer om hur vi kan hjälpa dig till rätt skyltning och ökad varumärkeskännedom.