Efter ombyggnaden av den Norra Hallen i Stockholms Centralstation öppnar fem nya spännande take away-koncept i april 2018 för frukost, lunch- och middagssugna gäster. Vi har mött några av personerna bakom den nya matgallerian för att få höra tankarna kring gestaltningen, utmaningarna och projektets gång. Först arkitekten Erik Danckwardt, som ligger bakom utformningen av Centralen-projektet, och sedan Joakim Eriksson, VD och grundare av designbyrån This Way Up, som samarbetar med matbutik- och restaurangkedjan Urban Deli. Kedjan öppnar sitt senaste tillskott Lilla Urban Deli i den ombyggda matgallerian. Till sist fick vi även några ord med projektledaren på FocusNeo, Tommy Persson.
Om Erik Danckwardt
Erik Danckwardt är arkitekt och driver konsultföretaget Danckwardt Consulting, som jobbar aktivt med att stödja sina kunder gällande fysisk miljö med arkitektur, koncept, gestaltning och innehållsrelaterade frågor. Erik har en lång och gedigen erfarenhet av projekt i olika storlekar och skeden.
Om Joakim Eriksson / This Way Up
Joakim Eriksson är VD och grundare av designbyrån This Way Up. Byrån utvecklar välgenomtänkta helhetskoncept som hjälper företag, varumärken och produkter att lyfta mot nya höjder. Arbetet börjar ofta med att byrån benar ut kärnan i varumärket för att skapa tänket runt dess personlighet. Den övergripande strategin mynnar sedan ut i allt ifrån grafiska manér, visuella identiteter, förpackningslinjer till kommersiella miljöer.