Kund: SKANSKA

Wayfinding där varje sekund är betydelsefull

Kund: SKANSKA

Tydlighet är livsviktigt på Nordens
största akutmottagning

Oslo Legevakt är norra Europas största och mest moderna akutmottagning som tar emot ca 500 patienter om dagen. Mottagningen har drygt 600 anställda.

En komplex byggnad med olika flöden
I november 2023 öppnade Oslos nya akutmottagning Oslo Legevakt på Aker sjukhusområde i samarbete med Oslo Universitetssjukhus. Byggnaden uppfördes under coronapandemin och har därför lagt till en separat pandemientré och ingång till infektionsavdelningen samt separata zoner för mottagande av barn, psykiatrisk akutmottagning och en missbruksavdelning. Byggnadens utformning ställer därmed höga krav på en väl utformad och tydlig wayfinding. FocusNeo vann uppdraget att utveckla, placera, producera och installera såväl exteriör som interiör skyltning till den nya akutmottagningen. Uppdraget innefattar t ex fasadskyltning, interiör wayfinding, foliedekor, taktil märkning, efterlysande ledsystem och utrymningsplaner.

Ett gott samarbete är nyckeln till framgång
Som i alla stora byggprojekt är den största utmaningen är att få alla inblandade parter att arbeta effektivt tillsammans. Det krävs en noggrann planering och samordning för att projektet skall löpa friktionsfritt och kostnadseffektivt.

Projektstyrning med full kontroll
Våra uppdragsgivare Oslobygg KF och Skanska skötte projektet mycket väl, med regelbundna möten och uppföljning av användare för framsteg. Vi är glada över det stora förtroende vi erhöll från kunden. Mjukvaran vi använder ger oss god styrning och kontroll över leveransen samtidigt som vi enkelt kan genomföra ändringar eller kompletteringar efter nya förutsättningar. Projektet har levererats enligt plan och kommer att fortsätta med tillägg och kompletteringar under 2024.

PROJEKT:
OSLO LEGEVAKT

Kund:
SKANSKA

ARKITEKT:
NORDIC OFFICE OF ARCHITECTURE

Vad:
Wayfinding

När:
2023

Var:
NORGE

Visa relaterade case

Wayfinding

PROJEKT:
OSLO LEGEVAKT

Kund:
SKANSKA

ARKITEKT:
NORDIC OFFICE OF ARCHITECTURE

Vad:
Wayfinding

När:
2023

Var:
NORGE