Öka synbarheten med skräddarsydda boxskyltar

Boxskyltar, eller ljuslådor, är enklare varianter av skyltlösningar som består av en innerbelyst låda som i sin tur frontas av till exempel en logotyp tryckt på akryl eller duk.


Denna typ av skylt är mycket flexibel och passar både företag som söker stora, stabila skyltar och dem som behöver en enklare variant – till exempel en flaggskylt. De kan anpassas för både inom- och utomhusbruk och belyses vanligen med LED. Allt beroende på önskad effekt och djup.

Ljuslådans mångsidighet och flexibilitet gör att den kan användas i många sammanhang. Ofta syns de dessutom i kombination med andra skyltlösningar och placerade i anslutning till mer renodlade fasadskyltar. Hur skyltarna ska samordnas och monteras beror i slutändan på den aktuella kontexten och läget. Olika skylttyper har olika fördelar och kommunicerar budskap på olika sätt. I valet av skyltlösningar är det därför bra att tänka på bland annat följande:

Design
Kommunikationen med målgrupper och befintliga eller potentiella kunder förstärks om de olika skyltarna i ett skyltsystem samspelar och kompletterar varandra rent designmässigt. Formgivningsprocessen handlar därför mycket om att hitta fram till ett dynamiskt men samtidigt balanserat uttryck som förstärker budskapet utan att överväldiga betraktaren.

Detaljrikedom
Boxskyltar i Stockholm utmärks ofta av enklare design där framförallt ett enskilt budskap står i fokus, till exempel i form av en logotyp, ett företagsnamn eller en symbol. För mer lekfulla och detaljerade skyltlösningar är istället LPFLEX-tekniken det bästa alternativet. Denna typ av skyltar kan tillverkas i alla tänkbara färger, är både ljusstarka och jämna i sin ljusåtergivning och passar också utmärkt för skyltar som är tänkta att placeras på gatuplan.

Budskap
För att företagets olika typer av skyltar ska fungera effektivt så är det inte bara viktigt att deras respektive design samverkar på ett bra sätt. De ska dessutom förmedla ett enhetligt och genomtänkt budskap. Detta inbär i praktiken att skyltarna bör vara konsekventa och säga samma sak, för att minska risken för en splittrad upplevelse av företagets budskap.

Genom att investera i ett nytt och genomtänkt skyltsystem förbättrar du företagets möjligheter att nå fram på ett effektivt sätt. Men samtidigt är det helt avgörande att anpassa skyltarna just efter din verksamhets specifika behov. Focus Neon är ett skyltföretag i Stockholm som är marknadsledande inom ljusreklam och som kan hjälpa dig till nya kundrelationer. Kontakta Focus Neon redan idag!