NORSIGNS FÖRVÄRVAS AV FOCUS-GRUPPEN

FocusNeo får sällskap av ett nytt systerbolag när Focus-gruppen förvärvar Norsigns, Norges ledande aktör inom taktil skyltning, nöd- och ledsystem. Med köpet breddar gruppen sitt erbjudande till kunder framförallt inom byggbranschen och offentlig sektor.

FocusNeo (tidigare Focus Neon) har försett näringslivet med skyltar och visuell kommunikation sedan 1965 och gjort sig kända för innovativa kvalitetslösningar med nyskapande design och teknik. Sedan november 2018 bedrivs verksamheten i de nordiska länderna under namnet FocusNeo. Norsigns arbetar med universell design och levererar och utformar bland annat fluorescerande nöd- och ledsystem samt taktila installationer för alla typer av byggnader.

Den grundläggande idén med universell design är att utforma samhället så att så många som möjligt aktivt kan delta oavsett funktionell förmåga. Som en del av Focus-gruppen får vi mer resurser till att driva utvecklingen mot ett mer inkluderande samhälle, säger Jostein Nedkvitne, VD på Norsigns.

Norge har länge varit ett föregångsland när det gäller att ställa krav på taktil skyltning och universell utformning, medan den svenska marknaden är relativt eftersatt. Med Norsigns får vi tillgång till spetskompetens på området och blir en helhetsleverantör för skyltning till framförallt offentliga miljöer, säger Magnus Näslund, VD FocusNeo och delägare Focus-gruppen.

Läs mer om Norsigns erbjudande på www.norsigns.no

X