En skylt säger allt om en fastighet, oavsett om du är ett företag, ett köpcentrum, en restaurang eller en butik. Är du på jakt efter en ny skylt till din fastighet? Vad ska man tänka på innan man börjar titta efter en lösning? Vi har samlat 4 smarta tips som är viktigt att se över innan du beställer en skylt.

1. First impression lasts

Hur vill du att andra uppfattar er verksamhet? Vilken känsla vill ni signalera? Är ni en lågprisbutik kanske ni inte vill ha den mest premium-klassade skylten, men det är kanske precis det ni ska ha om ni är en restaurang som är med i Michelinguiden. Oavsett, så är det viktigt att börja med att ta reda på vilket syfte ni har med skylten, vad den ska kommunicera och sedan synka med den budget ni har att röra er med.

2. Utgå från er grafiska profil

När du ska ta fram en ny skylt är det viktigt att du utgår från er grafiska profil. Har ni den grafiska profilen samlad? Finns det underlag att använda? Har ni en vektoriserad logotyp? Finns rätt filformat och typsnitt? Det här är bara några av frågorna som du ska ställa dig själv innan du kan börja leta efter rätt skylt. Om du inte har dessa saker på plats i din grafiska profil är det bra att ta hjälp av experter på området, så att du har förutsättningarna för att skapa rätt skylt för din verksamhet.

3. Har ni ett skyltprogram?

Finns det ett framtaget skyltprogram för din fastighet? Ett skyltprogram ska vara en del av er grafiska profil som ska innehålla allt som rör skyltning. Du har säkerligen många roliga idéer, men i många fall finns redan ett strikt grafiskt program framtaget som du måste följa. I det programmet hittar du inte bara riktlinjer för färg och form utan även exakt hur och var skylten ska sitta, hur den får se ut, vilka mått den ska ha och vilken typ av belysning som är bestämd. Därför är det bra om du tar del av detta skyltprogram innan du börjar skissa på egna idéer.

4. Var ute i god tid!

Har du fått bygglov? Inte än? Nej vi vet, det kan ta flera månader innan du får ett besked. Dessutom tar även produktion och installation av skyltar tid, så ta därför in tidsaspekten i dina beräkningar och försök vara ute i god tid.

Lycka till!

Vill du veta mer om hur du skapar en unik profil och en mer attraktiv fastighet? Ladda ner guiden: Så skapar du en unik profil för din fastighet – 5 steg

Läs vår guide  SÅ SKAPAR DU EN UNIK PROFIL FÖR DIN FASTIGHET - 5 STEG Ladda ner guide <>