Fasadskyltning som marknadsföringsmetod har lång historia och den moderna tidens teknologi har knappast tagit udden av den här inarbetade PR-traditionen. Däremot har ett nytt utbud av skyltsystem vuxit fram som bygger på en kombination mellan skyltningens gamla kärnvärden och nutidens kreativa möjligheter.

Video exempel på uppsättning av LED skylt på Hammarby Fotboll Klubb

Utvecklingen av LED skyltar är ett bra exempel på detta. För även om lysdioder har funnits ett bra tag vid det här laget så är det först under de senaste åren som de verkligen slagit igenom på bred front inom skylttillverkning. En viktig anledning till detta är bland annat att den här tekniken passar bra för storformat samtidigt som de är flexibla både vad gäller montering och design. Fast, det stannar inte där. Följande är ytterligare fördelar som skvallrar om att vi förmodligen kommer att se ännu fler LED skyltar utomhus framöver:

Resursbesparande

Allt fler företag och butiker har börjat prioritera miljömässigt hållbara och energibesparande lösningar, och ur det perspektivet är en LED-skylt en passande lösning. Inte nog med fasadskyltar eller logotyper som bygger på den här tekniken håller betydligt längre än exempelvis neon, de kräver endast knappt en tiondel så mycket ström. Därigenom sparas många resurser, på flera håll.

Bra synlighet

Företagandet ökar runt om i landet, och alla vill synas i lika hög grad. För dem med lokaler i centrala delar av etableringsorten krävs att skylten sticker ut för att den ska utmärka sig i konkurrensen av visuella element. I det här sammanhanget kan LED-tekniken spela en viktig roll eftersom den ger bättre synlighet och också kan skräddarsys för att passa just det aktuella läget. Lysdioder tål också låga temperaturer och stötar vilket gör den till en utmärkt teknik att använda utomhus.

Du som är nyfiken på LED och som funderar på om den här tekniken skulle vara ett bra sätt att öka ditt företags synlighet kan kontakta oss på Focus Neon. Vi är ett skyltföretag specialiserat på LED och har också tagit fram konceptet LPFLEX som exempelvis passar för skyltar i känslig inomhusmiljö eller i gatumiljöer, där kraven på detaljer, finish och jämnt ljusflöde är extra stora. Kontakta oss för skräddarsydda lösningar och skylttjänster i Stockholm som hjälper dig i kommunikationen med dina kunder.