Lars Fredrik Vangsoy FocusNeo AS

Lars-Fredrik Vangsøy ny VD för Focus Neon AS

Focus är Skandinaviens ledande leverantör av skyltar och visuella kommunikationslösningar och för att ytterligare stärka sin position på den norska marknaden har företaget utsett Lars-Fredrik Vangsøy till ny VD för Focus Neon AS. 46-årige Lars-Fredrik har många års erfarenhet från branschen och kommer närmast från branschkollegan Brand Factory. 

Lars-Fredrik Vangsøy har de senaste åren arbetat med storkundsförsäljning på Brand Factory och dessförinnan arbetat mer än 10 år med försäljning och projektledning på EuroSign AS. Nu ska han ta Focus Neons växande Norgeverksamhet till nästa nivå.

– Lars-Fredrik har en utmärkt förståelse för våra kunders utmaningar, den norska marknaden och komplex försäljning. Det gör honom till ett mycket bra val för att stärka vår position på den norska marknaden, säger Mikael Granöö, koncernchef på Focus.

Norge är hemmamarknad för en av Focus huvudkonkurrenter, EuroSign, och en av Focus viktigaste marknader tillsammans med Sverige och Finland.

– Jag har bevakat Focus verksamhet under flera års tid och har alltid tyckt att det är ett spännande företag som tillhandahåller högkvalitativa produkter och tjänster. Samtidigt är det en arbetsplats med bra kultur och högt tempo och därför känns det mycket spännande att komma hit. Focus har en stark position på den norska marknaden och bättre ska det bli. Nu ska vi vidareutveckla vårt erbjudande och bli en komplett leverantör av visuell kommunikation, säger Lars-Fredrik Vangsøy.

Focus Neon AS har de senaste åren hjälpt många kända varumärken med omprofileringar och skyltar, bl a PostNord, Statoil, Cubus, Dressmann, Burger King och Avinor.

– Vi kommer ha ett fortsatt starkt säljfokus och öka vår nykundsbearbetning. Vår ambition är att öka vår tillväxt och lönsamhet, säger Lars-Fredrik Vangsøy.

Tidigare VD Lennart Bjersne fortsätter som säljande projektledare för företaget och behåller sin roll som partner i Focus Neon AS.

Lars-Fredrik Vangsøy tillträder sin tjänst 11 april. För mer information, vänligen kontakta

Mikael Granöö
Koncernchef Focus
+46 8 681 68 20
mikael.granoo[@]focusneo.se