Kort guide till fasadskyltar

En fasadskylt är som bilden på omslaget av en bok, och som ni vet dömer folk ofta en bok efter dess utseende. Detta är därför att vi förväntar oss att utsidan kommer ge oss en inblick i hur insidan kommer se ut. Samma sak är sant för butiker och verksamheter. En fasadskylt är företagets ansikte utåt och därför är det viktigt att den är välgjord. Snygga skyltar ger ett professionellt intryck och visar upp ditt varumärke på bästa tänkbara sätt.

Behöver du nya fasadskyltar i Stockholm, Göteborg eller på annan ort i Sverige? Kontakta FocusNeo idag.

Olika typer av fasadskyltar

En fasadskylt för företag kan utformas på många olika sätt. Här är några av de vanligaste varianterna av fasadskyltar:  

Ljusskyltar

Att använda sig av belysta skyltar maximerar företagets synlighet oavsett tidpunkt på dygnet och skapar en omedelbar dragningskraft. Detta gör att ljusskyltar passar extra bra som fasadskyltar.

Varianter av ljusskyltar

 • LED-Bokstäver
  Fristående bokstäver utrustade med lysdioder som monteras direkt mot en fasad eller underkonstruktion av aluminium eller stål. Kan varieras i en mängd olika utföranden för optimal synlighet. Mer om LED-bokstäver här.
JCDecaux fasadskylt Stureplan
 • Neonskyltar
  Med en fasadskylt i neon får du en vacker skylt med bra ljusstyrka som förmedlar en klassisk autentisk känsla. Neonskyltar kan framställas i många olika färger och former. Ett alternativ till vanliga neonskyltar är att använda neonliknande LED, vilket ökar flexibiliteten, livslängden och tåligheten
Santa Fe neonskyltar designad av FocusNeo i Stockholm
 • Ljuslådor
  Ljuslådor är avsedda att placeras stående, utstickande från en fasad eller hängande. En bakomliggande belysning positioneras i lådan som vidare pryds av en eller flera väldesignade fronter. Läs mer om våra ljuslådor.

Plåtskyltar

Plåtskyltar är ett bra alternativ i storskaliga miljöer där det krävs enkel och tydlig skyltning. Den här varianten består av en kantvikt aluminiumplåt som ytbehandlas med lack i valfri färg. Skylten kan tillverkas i princip med vilken form som helst och du kan till exempel få en rund, oval eller fyrkantig skylt. 

Texter och logotyper utgörs oftast av utskuren vinylfolie som appliceras direkt på plåten. Här är det viktigt att se till att både lack och vinyl håller bra kvalitet som är väderbeständig och tål solljus så att den inte bleknar eller krymper.

Plåtskyltar kan naturligtvis förses med armaturer för frontbelysning så att du syns såväl dag som natt. Läs mer om plåtskyltar.

Vad kostar en fasadskylt?

När det är dags för en ny skylt är troligtvis priset bland det första du tänker på. Vad kostar en fasadskylt egentligen? Det finns många saker som påverkar det slutgiltiga priset och det är därför svårt att ge ett exakt svar på den frågan. Några av de faktorer som påverkar priset inkluderar bland annat: 

 • Skyltens storlek  
 • Val av material  
 • Skyltens utformning
 • Tillverkningsprocessen

Dessutom är installationskostnaden något du måste ta in i beräkningen. Att montera en skylt på fasad kräver normalt sett tekniska hjälpmedel som t ex en skylift och tillhörande uppställningstillstånd. Detta hjälper vi naturligtvis till med – kontakta oss om du vill ha en offert på hela ditt projekt.

Radisson takskylt installation av FocusNeo

Beställ fasadskyltar från Focusneo

På FocusNeo har vi mer än 50 års erfarenhet av projektledning, design, konstruktion och montage av skyltar. Med vår breda expertis hjälper vi dig att ta fram fasadskyltar skräddarsydda efter dina behov och preferenser. Kontakta oss idag för att beställa din fasadskylt och för att få mer information om vad den kommer att kosta.

Hufvudstaden fasadskyltar i Stockholm | FocusNeo
Lars Lindberg är marknadschef på FocusNeo

Head of Marketing

+46 8 681 68 34

lars.lindberg@focusneo.se

Lars Lindberg är marknadschef på FocusNeo med flera års erfarenhet av varumärkesprofilering för företag och fastigheter.