De flesta företag är väl medvetna om betydelsen av aktiv och genomtänkt marknadsföring. Rätt skyltning är också en viktig del av upplevelsen av ert varumärke. Men vad handlar detta egentligen om, och vad bör man som företagare tänka på?

Kampanjer, annonsering och pressmeddelanden är alla exempel på viktiga steg i PR-strategin, men utöver detta handlar varumärkeskommunikation även om att påminna kunder och partners om varumärkets existens och grundläggande värden.

Kännedom om vad en verksamhet gör och vilka budskap den bygger på kommer alltså inte av sig självt utan måste bakas in i alltifrån logotype, grafisk profil, webbplatser och alla typer av skyltlösningar – oavsett om det är fråga om en fasadskylt eller en vepa.

Hur en skylt utformas kan i sin tur ha direkt inverkan på vilka värden som signaleras till verksamheters målgrupp. Därför är det viktigt att anlita en professionell skylttillverkare som förstår ert företags unika behov, och som kan komma med användbara tips och förslag om hur ni bör kommunicera ert varumärke. Då kan ni få hjälp med bland annat följande:

Design

Vissa verksamheter sammanfattas bäst av färgstarka och konstnärliga uttryck, medan andra tjänar på stramare skyltlösningar av exempelvis mer klassiska och traditionella snitt. En kompetent skylttillverkare kan guida er till en design som matchar företagets profil och värderingar.

Belysning

Belysning kan vara en helt avgörande faktor när det kommer till att sticka ut i konkurrensen, och gör det möjligt att kommunicera budskap även under mörka kvällar och nätter. Att belysa en skylt kan göras på en rad olika sätt – vad som passar er bäst beror på företagets behov, placering och skyltens syfte.

System

Vissa företag väljer att bara investera i enstaka skylttyper, medan andra investerar i mer omfattande system. Allt beror på var verksamheten är placerad, vilken typ av fastighet det är fråga om, och vilka målgrupper man önskar nå ut till.

Nytt år, nya tag och kanske också nya skyltar? Överväger du att förnya företagets uttryck kan du konsultera ett professionellt skyltföretag för mer information och riktlinjer. Vi på Focus Neon är stolt leverantör av skyltar och visuell kommunikation med anpassade lösningar för just era behov. Dessutom kan vi erbjuda bäst skyltservice åt företag i Stockholm, Göteborg eller någon annanstans i landet. Kontakta oss för en offert idag!