Olika typer av interiör och exteriör skyltning för att guida besökare till och inom din verksamhet

Kreativ och professionell exteriör och interiör skyltning ska guida kunder och besökare till sin destination samtidigt som skyltsystemet representerar din verksamhet med färger, texturer och bilder som matchar lokalen och ditt varumärke. Ditt skyltsystem kan och ska komplettera den interiöra designen.

Från första minuten någon stiger in i din lokal ska de snabbt få en tydlig överblick över lokalen och enkelt hitta till sitt mål. Exteriör och interiör wayfinding ska placeras rätt på den plats där de dyker upp naturligt i deras synfält, vara intuitiva och inkludera användbar information som gör det enkelt att navigera sig inom din lokal. Interiör och exteriör skyltning är en vital del av att skapa en sömlös, behaglig kundupplevelse.

Interiöra och exteriöra skyltar du behöver

Att designa ett effektivt skyltsystem är en vital del för alla typer av verksamheter inom alla industrier. Wayfinding skyltning spelar en viktig roll i att leda fotgängare såväl som för att säkerställa effektiva trafikflöden och parkering vid din verksamhet. Det finns en rad typer av exteriör skyltning och interiör skyltning du kan tänkas behöva beroende på dina behov och situation.

I ett försök att hjälpa dig komma igång har vi skapat nedan lista som inkluderar vanligaste och viktigaste interiöra och exteriöra skyltarna:

  • Entréskyltar. Det finns inte många företag som inte har en entréskylt nuförtiden för att hjälpa besökare hitta till deras verksamhet. De kan vara hur simpla eller komplexa du vill, men det är i slutändan både det första en kund ser och bör vara tillräckligt iögonfallande för att inte hamna i skuggan av någon konkurrents skylt.
  • Vägledningsskyltar. Beroende på hur stor din lokal är kan du behöva en eller flera vägledningsskyltar för att hjälpa kunder och besökare att hitta rätt, både inomhus och utomhus.Till exempel en digital skylt med en karta.
  • Parkeringsskyltning. Det är viktigt att göra det enkelt för dina kunder och besökare att parkera, speciellt om din verksamhet delar parkeringsplats med andra företag.
  • Kontors- och rumsskyltar. Alla rum i din lokal bör identifieras med sitt eget unika namn för att hjälpa besökare såväl som anställda att navigera sig inom byggnaden. Dessa skyltar är en viktig del av din inredning och bör därav designas för att matcha ditt varumärke och interiöra design.
  • Toalettskyltar. Oavsett om de är för personalen eller besökare så behöver toaletterna vara enkla att hitta. Toalettskyltar kan vara väldigt simpla, men är också en chans att nyttja skräddarsydda skyltar och designa dem för att komplettera övrig inredning och design.
  • Taktila skyltar. Skyltar med taktil funktion används för att öka tillgängligheten så att även synsvaga eller personer med nedsatt orienteringsförmåga skall kunna orientera sig. Det finns en rad lagkrav på taktil skyltning på fastigheter, kontakta oss så berättar vi mer.
  • Larmskyltar. När man köper ett hemlarm (t.ex.ett lägenhets- eller villalarm) eller annat larmsystem medföljer dekaler som ska sättas upp runt bostaden i syfte att avskräcka tjuvar. Verksamheter använder dessa dekaler i lika stor utsträckning, men som ofta även kompletterar med extra skyltar (“Obehöriga äga ej tillträde”, “Kameraövervakat område”, “Kameraövervakning”) för att tydligt skylta med att deras butik eller affär är noga övervakat.
  • Säkerhetsskyltar. Sist men inte minst, och kanske allra viktigast, är säkerhetsskyltar för var nödutgångar, brandutrustning och första hjälpen finns i lokalen. Beroende på ditt företag kan du även behöva specialanpassade säkerhetsskyltar för att tydliggöra för besökare och anställda om specifika risker och faror på din destination
K12 kontrastmarkering FocusNeo

Skapa de bästa förutsättningarna att synas med FocusNeo

Om inte ett komplett system av interiöra eller exteriöra skyltar finns på plats eller om de inkluderar felaktig information är risken stor att dina kunde kommer bli förvirrade när de besöker din verksamhet. Säkerställ rätt exteriör skyltning och interiör skyltning, på rätt plats med rätt design tillsammans med FocusNeo.

Vi utför en komplett utvärdering av din lokal och hjälper dig framställa ett robust wayfidning skyltsystem som hjälper besökare såväl som anställda att hitta rätt inne och runt din verksamhet. Kontakta oss idag så hjälper vi dig.

Läs om när Mio valde FocusNeo för sin exteriöra skyltning.