Kund: Hydro

Implementering av en global omprofilering

Kund: Hydro

Implementering av en global omprofilering

I samband med förvärvet av Sapa, världens ledande aluminiumextruderingsföretag, inledde den norska aluminiumjätten Hydro en förändringsresa med en ny visuell identitet. Efter en grundlig upphandlingsprocess valdes FocusNeo som partner för att planera och genomföra profileringen av anläggningarna på flera kontinenter.

2017 förvärvades Sapa av Hydro för att bli Hydros nya affärsområde Extruded Solutions. Ett stort steg framåt för Hydro som ledde till en global förnyelseprocess, en ny visuell identitet och en omprofilering av mer än 150 kontor och produktionsanläggningar runt om i världen. På grund av storlek och skala var omprofileringen komplex med många intressenter involverade och höga krav på transparens och säkerhetsrutiner.

Ny visuell identitet speglar det nordiska arvet

Hydros nya logotyp är designad av den Oslo- och New York-baserade arkitekt- och designbyrån Snøhetta, och behåller de distinkta ”seglen” från tidigare logotyper för att spegla företagets norska arv och affärskontinuitet. Det mer moderna utseendet erkänner också förnyelsen av Hydro som företag.

Ett storskaligt projekt runt om i världen

Implementeringen stod inför flera stora utmaningar med sin komplexitet. Varje kontor och plats har sina egna unika förutsättningar, som ställde höga krav på effektiv projektledning, lokalkännedom och väletablerade säkerhetsrutiner. Dessutom var projektets tidsram begränsad eftersom den nya identiteten skulle lanseras på ett fast datum tillsammans med den nya skyltningen. FocusNeo skötte omprofileringen av 13 huvudanläggningar inklusive projektledning och skräddarsydda lösningar för extern och intern skyltning. Projektet genomfördes i nära samarbete med vårt globala partnernätverk, med hjälp av lokala specialister för att säkra alla fälttjänster. Den nya identiteten och de första tecknen avslöjades samtidigt på sex platser på tre kontinenter.

Kund:
Hydro

Vad:
Global Rebranding

När:
2017-2018

Var:
International

Designbyrå:
Snøhetta

Visa relaterade case

Branding

Kund:
Hydro

Vad:
Global Rebranding

När:
2017-2018

Var:
International

Designbyrå:
Snøhetta