• GREENFLEX
    Hållbar teknik för
    nästa generation ljusskyltar

GREENFLEX är ett helt nytt innerbelyst skyltsystem

– utvecklat för att möta framtiden med höga krav på hållbar teknik, utseende och materialval.

Med utgångspunkt i hållbara material och minskade C02-utsläpp kommer nu nästa generation av profilbokstäver. Stomme av återvunnet trä, front av återvunnen akryl, energieffektiva lysdioder och med samma finish som originalet LPFLEX. Dessutom 100% återvinningsbar.

Precis som LPFLEX är GREENFLEX ett lysande val för inomhusmiljöer som butiker, receptioner, hotell, restauranger och andra miljöer med höga krav på finish och perfekt ljusbild. Ljusstark med optimal ljusspridning, lägsta möjliga ljusdegradering över tid och lång livslängd. Dessutom med tunn design som klarar tunna stapelbredder, låg vikt och flexibla installationsmöjligheter t ex via click-in-teknik, magnetfästen, stift eller pendlat från tak.


MILJÖVÄNLIGA LED-SKYLTAR SPARAR CO2

Så mycket sparar GREENFLEX-tekniken jämfört med LED-bokstäver av akryl (t ex LPFLEX):

HÅLLBAR. FLEXIBEL. INNOVATIV.

Med GREENFLEX kan vi anpassa ljussättningen efter behov och önskemål. Skyltarna kan belysas framåt, bakåt eller delvis åt sidan. Vi kan dessutom förse skyltarna med justerbar färgtemperatur så att exakt rätt färgtemperatur kan uppnås (mellan 3 000 och 6 500 Kelvin). Detta kan du styra själv via din smartphone. GREENFLEX-tekniken används i våra tunna LED-skyltar och används framförallt till skyltar i inomhusmiljöer, där det är viktigt att skylten är helt perfekt. Dessa skyltar är endast 30 mm djupa och kan göras mycket detaljerade i alla tänkbara färger. De är ljusstarka och otroligt jämna i ljuset ända ut i sarger och snäva hörn.

Läs mer

En annan stor fördel med denna teknik är att montaget av skyltarna kan utföras med click-in teknik, där allt kablage döljs inne i väggen och bokstäverna enkelt klickas fast i väggen.

Dessutom är GREENFLEX en mycket lätt skylt som väger upp till 50% mindre än en typisk solid bokstav av akryl. Vikten gör produkten lätt att hantera och packa, vilket resulterar i lägre transportkostnader.

Tekniken bakom dessa miljövänliga LED-skyltar har utvecklats av vår tyska leverantör Maas&Roos i nära samarbete med oss på FocusNeo. Tillverkningen är ISO-14 001 certifierad och sker under strikt miljö- och kvalitetskontrollerade former.

Mindre

FRÅGA OSS

BELYSNINGSALTERNATIV

1. Framåtlysande med justerbar färgtemperatur

2. Framåtlysande

3. Bakåtlysande / Bakåtlysande med delvis lysande sida

100% ÅTERVINNINGSBAR

Till GREENFLEX används inga hartsliknande material, varken till gjutning, bindning eller försegling. Produkten kan monteras isär och komponenterna återvinnas vid slutet av sin livscykel.

67% MINDRE CO2-UTSLÄPP*

GREENFLEX tillverkas av återvunnen träråvara. Andelen trämaterial är upp till 80% beroende på design och belysningsutförande. Bokstäverna kan även förses med återvunnen akryl.

* Framåtlysande bokstav jämförd med motsvarande gjuten akrylbokstav

GARANTERAT LÅNG LIVSLÄNGD

GREENFLEX-tekniken har minst lika lång hållbarhet som jämförbara akrylbokstäver. Lysdioderna som används har en garanterad brinntid på +50 000 timmar.

LÄTTA OCH SMIDIGA ATT HANTERA

GREENFLEX väger upp till 50% mindre än en motsvarande solid akrylbokstav. Den låga vikten gör att produkten är lättare och smidigare att hantera och med lättare vikt kostar den även mindre att frakta.

GREENFLEX är en teknik som utvecklats i samarbete med tyska MAAS+ROOS, där hållbarhet, effektivt resursutnyttjande och miljöfrågor alltid varit högt prioriterade områden. MAAS+ROOS arbetar inte med kompensation, utan istället för att kontinuerligt sänka utsläpp och öka användandet av förnybara råvaror inom produktion och logistik. Detta tillvägagångssätt kompletteras med återvinning av allt från aluminium och stål till förpackningsmaterial som kartong och plast.

PRODUKTION
Toppmoderna produktionsanläggningar
Lösningsmedelsfria pulver och vattenbaserade färger
Certifiering: ISO 9001 och ISO 14001

ÅTERVINNING
Sortering av mer än 25 olika material till återvinning
Filtrering av dammpartiklar i hela produktionsområdet
Cirkulärt vattenrenings- och värmeåtervinningssystem

LOGISTIK
Centralt placerade produktionsanläggningar (DE, UAE, IN)
Minskade CO2-utsläpp genom koordinerade transportlösningar
Minskat behov av emballage via egna transporter