God Jul & Gott Nytt År!

Kanske blir det en vit jul här hemma? Kanske kommer tomten? I år vill vi på Focus Neon försöka ge fler en god jul. Därför har vi genom Barnmissionen köpt 100 getter som nu är på väg till familjer som behöver stöd.

I många länder är befolkningen hårt drabbad av sjukdomar som HIV/aids, vilket leder till att ett stort antal barn blir föräldralösa. I bästa fall lever dessa barn i en släkt – eller i en fosterfamilj. Det är ofta svårt för familjer att få resurserna att räcka till alla. Getter köps in, föds upp och ges bort till fattiga familjer och då i första hand till dem som tar hand om föräldralösa barn. En get kan producera upp till fyra liter mjölk om dagen. Mjölken är mycket näringsrik och stärker immunförsvaret, något som är särskilt viktigt för dem som har HIV/aids.

Vi på Focus Neon har haft ett mycket händelserikt år med många spännande projekt. 2016 kröntes av utmärkelsen Stockholms Skyltpris med motiveringen ”Vill man att det ska kännas som att denna nyöppnade krog alltid har legat här har man lyckats. Skärmtaket med sin belysning bär fram den lilla aptitliga skylten. Ett litet fin-de-siècle Paris mitt i Gamla stan.” Vill du veta mer? Läs mer om priset här.

Vi önskar er alla en riktigt god jul, ett gott slut på året och ett fantastiskt 2017!