FocusNeo stödjer Barncancerfonden och Team Rynkeby-God Morgon Täby

FocusNeo inleder samarbete med Team Rynkeby-God Morgon Täby för att bistå deras engagemang i kampen mot barncancer och stöd för cancerdrabbade barn och familjer. FocusNeo skänker varje år en del av omsättningen till välgörande ändamål och årets stöd går till Barncancerfonden via Team Rynkeby-God Morgon.

Vart femte barn överlever inte cancern. Det gör barncancer till den mest dödliga sjukdomen bland barn i åldrarna 1-15 år. Och inte nog med det. Drygt hälften av barnen som överlever cancer gör det med olika former av biverkningar. Det kan handla om koncentrationssvårigheter, amputerade lemmar, barnlöshet och allvarliga hjärnskador. För att säkerställa att fler barn överlever cancer med färre biverkningar krävs mer forskning om barncancer.

Team Rynkeby-God Morgon gör en enorm insats till stöd för forskningen och alla de tusentals människor som drabbas av barncancer i någon form. Ett cancerbesked berör alla i barnens närhet och det känns gott i själen att kunna bidra till något som ger hopp och framtidstro för så många människor, säger Magnus Näslund, VD FocusNeo.

Vi är givetvis mycket glada att FocusNeo har valt att bidra till vår insamling till Barncancerfonden som guldsponsor. Varje dag får ett barn i Sverige cancer och varje vecka förlorar ett barn kampen för livet. Det finns fortfarande ingen medicinsk förklaring till varför. Därför behövs bidrag till forskning, fler som engagerar sig på olika sätt och inte minst en ökad uppmärksamhet och kännedom om sjukdomen, säger Jan Aronson, lagkapten för Team Rynkeby-God Morgon Täby.

Team Rynkeby-God Morgon är den enskilt största bidragsgivaren till Barncancerfonden. Insamlingsarbetet sker genom deltagarnas kontakter med stora och mindre företag, både i regionalt och på lokalnivå men även genom deltagarnas personliga insamlingar och alla de events om laget genomför under året. Alla bidrag går oavkortat till Barncancerfonden. Alla deltagare finansierar till 100 % själva sitt eget deltagande i Team Rynkeby-God Morgon – det gör att alla pengar som samlas in oavkortat går till Barncancerfondens viktiga arbete.

Om Team Rynkeby – God Morgon

Team Rynkeby – God Morgon är Europas största välgörenhetscykellag som startades i Danmark 2002 med 11 motionscyklister. Laget fortsätter att växa och i sommar deltar cyklister från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island och Tyskland. Totalt kommer över 2100 cyklister och 500 i serviceteamen från 54 lag att cykla till Paris. Tillsammans läggs över 500 000 timmar på insamlingsarbete förutom all träningstid. Alla deltagare förbinder sig att under året samla in bidrag till barncancerforskning, samt att själva stå för alla omkostnader i samband med projektet. För mer information, besök Team Rynkeby-God Morgon.