En kort guide för fasadskyltar

En fasadskylt är som bilden på omslaget av en bok, och som ni vet dömer folk ofta en bok efter dess utseende. Detta är därför att vi förväntar oss att utsidan kommer ge oss en inblick i hur insidan kommer se ut. Samma sak är sant för butiker och verksamheter. En fasadskylt är företagets ansikte utåt och därför är det viktigt att den är välgjord. Snygga skyltar ger ett professionellt intryck och visar upp ditt varumärke på bästa tänkbara sätt.

Behöver du nya fasadskyltar i Stockholm, Göteborg eller på annan ort i Sverige? Kontakta FocusNeo idag.

Vad är en fasadskylt?

Ni ser dem på väg till jobbet, när ni går till skolan eller när ni ska ut och äta. Vi tänker troligtvis inte ens på att de är där, eller vad de faktiskt gör för oss. En fasadskylt är den skylten som sitter på husets framsida som guidar oss till företagets byggnad. Det är oftast det första kunden ser och det sista och behöver därmed förmedla ett starkt intryck. En fasad är i slutändan något mer än bara en plats att sätta sitt varumärke på. När rätt skylt, med rätt belysning och design är placerad på rätt plats är det ett uttryck för ert varumärke som består av fastighetens arkitektur, material, landskap, budskap, ljus och skyltning i samspel med varandra.

En fasadskylt går att utforma på en rad olika sätt gällande design och belysning beroende på ert behov, ert varumärke och byggnadens arkitektur och möjligheter. Vi skräddarsyr skyltar så att de passar just ert varumärke och den miljö de ska sitta i. Stora skyltar som små, belysta eller obelysta. Fasadskyltar tillverkas idag främst med LED-teknik som innebär maximal synlighet till lägsta energiförbrukning och inverkan på miljö samt lägst pris.

FocusNeo hjälper er med design och tillverkning av er nya fasadskylt samt alla tillhörande tjänster som tillståndshantering, montage, dokumentation och service. Vi är ett fasadskyltföretag som tar hand om det mesta, men innan ni beställer en fasadskylt finns det ett par saker ni först bör tänka över för att processen ska gå så smidigt som möjligt och slutresultatet ska bli bra:

– Vad är ert varumärkes identitet och företagskultur?
– Vad är målsättningen med ert projekt?
– Vem vill ni nå med er skyltning?
– Vilka budgetbegränsningar har ni för projektet?

Vad är nyttan med en fasadskylt?

Att köpa en fasadskylt till sitt företag medför en rad olika fördelar. Precis som hur ett företag använder sig av sociala medier och hemsidor för att ha en närvaro och marknadsföra sig online, så är det minst lika viktigt att inte glömma av den fysiska världen. Ert företag och varumärke ska vara representerat på ett sätt som ger intrycket av det ni vill. Med en unik och snygg skylt som sticker ut bland mängden och alltid är i blickfånget av era kunder når ert kan ni uppnå detta. Nedan är de främsta fördelarna med att utsmycka husets fasad med en iögonfallande fasadskylt från FocusNeo.

Stärker varumärket

En fasadskylt är en viktig del av ert företags identitet. Den lyfter ert varumärke och sätter ert företag och verksamhet på kartan. Dess uppgift är att ge ett starkt första intryck som förmedlar vad för sorts verksamhet ni bedriver. En snygg, unik och välproducerad skylt kan bli en uppskattad detalj i dess omgivning. Med ett unikt utseende som sticker ut bland mängden kan det även resultera i lite extra och gratis marknadsföring via fotografier tagna som sprids via både traditionella och sociala medier.

Hjälper kunder att hitta rätt

Med en stor skylt på er fasad kan ni enkelt guida era kunder till er verksamhet och entré. På FocusNeo har vi mer än 50 års erfarenhet av projektledning, design, konstruktion och montage av skyltar. Med vår breda expertis hjälper vi dig att ta fram fasadskyltar i Göteborg och Stockholm, skräddarsydda utefter dina behov och preferenser.

Gör fasaden tilltalande

Den enklaste anledningen att investera i en fasadskylt är att den gör fasaden aningen mer tilltalande och attraktiv. En fasadskylt med ert företagsnamn och logga upplysta kan göra under för en enkel och tråkig husfasad.

Hur vi arbetar

Vi använder oss av en väl beprövad arbetsmetod vi filat och slipat på sedan FocusNeos födsel. Vi kallar den Access och är en stor anledning varför vi fått förtroendet att leverera fasadskyltar och annan visuell kommunikation till så många världsledande varumärken och till många av Sveriges största företag. Vi har kompetensen för att ta ett helhetsgrepp om ert varumärke, vara en drivande part i profileringen av ert företag och hjälpa ert företag att synas på bästa sätt.

Vill ni belysa er fasad? Täcka den med en enda gigantisk skylt? Skapa en enhetlig skyltdesign för hela lokalen? Inga problem. Inget uppdrag är för stort eller för komplext för oss. Vi är experter på att göra skyltar där vi säkerställer att varje enskild skylt och visuell detalj optimeras utifrån era behov och önskemål.

Köp fasadskyltar av FocusNeo

Läs vår guide  FASADSKYLT - FRÅN IDÉ TILL VERKLIGHET I 5 STEG  Ladda ner guide