Digitala skärmar har blivit en allt vanligare metod för att kommunicera till nuvarande och potentiella kunder för alla olika typer av verksamheter. Med LED-skärmar vid sidan av vägen eller i ett köpcentrum exponeras potentiella kunder för olika budskap varje dag ー men hur kan man nyttja dessa digitala skärmar i butik? Det ska vi gå igenom i denna artikel.

5 fördelar med digital skyltning i butik

Oavsett om ni har en livsmedelsbutik, en klädaffär eller ett showroom är digital skyltning i butik ett effektivt sätt att kommunicera med potentiella kunder. Några fördelar med att installera digitala skärmar i butik är möjligheten till:

  • Effektiv kommunikation. Digitala skärmar drar till sig mer uppmärksamhet på grund av de skarpa färgerna, det starka ljuset och den rörliga bilden. Fler potentiella kunder kommer att lägga märke till er skyltning.
  • Schemaläggning av information. Med digitala skärmar kan man enkelt schemalägga informationen man vill ska synas. 
  • Flexibel uppdatering. Du behöver inte vara på plats i butiken för att kunna ändra innehållet på LED-skärmen. Oavsett var du befinner dig kan du uppdatera bilden eller videon som spelas på er skärm.
  • Kostnadsbesparingar. En investering i en LED-skylt besparar dig regelbundna kostnader för att trycka affischer. Med en och samma skärm kan du få ut hur många olika budskap eller kampanjer som du vill helt under din egen styrning.
  • Färre moment. Med full kontroll kan du själv påverka när, var och hur ert budskap ska förmedlas. På så sätt slipper du missförstånd och förseningar från en extern part.

3 olika användningsområden för digitala skyltar i butik

Fantasin är det enda som sätter gränser för hur ni kan få användning av digital skyltning i butik. Vi listar 3 olika användningsområden som maximerar er kommunikation genom att använda digitala skyltar.

Locka in potentiella kunder

För att väcka uppmärksamhet från förbipasserande kan en digital skylt placeras i skyltfönstret. På så sätt kommer er butik att väcka mer uppmärksamhet än omkringliggande butiker som inte investerat i en LED-skärm. Att använda både en fasadskylt och butiksskylt i LED ger er extra mycket uppmärksamhet.

Sälja era produkter

När ni väl har lockat in nya kunder i butiken gäller det att sälja era produkter. Genom snygga montage och videoklipp på hur era produkter används kan ni inspirera kunderna och öka chansen att de går ur butiken med er shoppingpåse i handen.

Ge ett gott intryck

Utsidan ger insidan en chans är ett vanligt talspråk som kan appliceras på allt från böcker till butiker. Med en fasadskylt eller butikskylt i LED ger ni er butik en fin utsida, och insidan kan vara lika modern. Inne i butiken kan skylten skapa uppmärksamhet åt en viss produkt samtidigt som ni visar ett enhetligt varumärke.

Butikskyltar i Stockholm

Om du är ute efter nya butiksskyltar i Stockholm är FocusNeo det självklara valet. I storstäderna är det ingen blygsam konkurrens, utan det gäller att vara den butiken som drar till sig uppmärksamhet. LED-skyltar kommer alltid att fånga mer blickar än en tryckt affisch, och det är ett enkelt sätt att öka sin konkurrenskraft. Som Nordens största leverantör av kundanpassade skyltlösningar och visuell kommunikation kan vi självklart hjälpa er med butiksskyltar i Göteborg, Malmö och andra svenska städer för att ni ska få den bästa möjliga skyltningen.

Kontakta oss på FocusNeo för butiksskyltar i Stockholm, Göteborg eller andra städer i Norden och stå ut från konkurrerande verksamheter. Du kan också läsa om fler fördelar med digitala skärmar i butik här.

Lars Lindberg är marknadschef på FocusNeo

Head of Marketing

+46 8 681 68 34

lars.lindberg@focusneo.se

Lars Lindberg är marknadschef på FocusNeo med flera års erfarenhet av varumärkesprofilering för företag och fastigheter.