Dags att vårstäda dina skyltar i Stockholm

Det har äntligen blivit dags för den ljusare tiden på året och allt fler börjar nu röra sig utomhus för att njuta av att solen faktiskt tittar fram emellanåt. För dig som driver företag, restauranger, hotell eller andra verksamheter är detta en bra period för att vårstäda lokaler, fasader och skyltar i Stockholm. På så vis kan du vara säker på att göra ett gott intryck på gäster, kunder och förbipasserande.

Hela och fungerande ljus- och neonskyltar gör det lättare att sticka ut i konkurrensen och att förmedla ert varumärke på ett bra sätt. Samtidigt, när det gäller utomhusskyltar så blir det oundvikligen så att skyltarna slits med tiden. Till exempel så kan hösten och vinterns nederbörd, i kombination med avgaser, damm och nederbörd, lätt leda till att er fasad- eller flaggskylt smutsas ned eller, i värsta fall, går sönder. Detta kan påverka betraktarens upplevelse av skylten, och i förlängningen också ert varumärke.

Ett bra tips är att göra en skyltservice vid den här tiden på året. På så vis minimerar ni risken för större och kostsamma skador och kan åtgärda eventuella problem i god tid. Ett serviceavtal med en professionell skyltleverantör är en effektiv lösning för dig som vill vara säker på att företagets skyltar sköts på ett bra sätt, utan att du själv ska behöva lägga ned tid och energi på att boka in serviceåtgärder varje gång behov uppstår.

Utöver rengöring och tvätt omfattar skyltservice bland annat följande:

Byte av lampor/ljuskällor

Vid en service kontrolleras belysningen noga så att alla lampor eller ljuskällor är hela. Om så inte är fallet byts de trasiga ljuskällorna ut mot nya. En professionell skylttillverkare kan dessutom se till att uppgradera gamla och ineffektiva lysrör och lampor till hållbar och kostnadsbesparande LED-belysning.

Översyn/byte av kablar och fronter

Det slitage som utomhusskyltar utsätts för kan drabba både kablar och fronter, som är viktiga delar av en estetisk och funktionell skylt. En aktör som erbjuder kompetent skyltservice byter naturligtvis ut trasiga delar vid behov, och kan även hjälpa till med mer omfattande renoveringar om sådana behov skulle uppstå.

Målning och blästring

Om du har en äldre, sliten skylt där till och med rosten börjar titta fram, kan du fundera på om det är värt att göra en mer omfattande renovering. Blästring och målning kan ge din gamla skylt ett rejält lyft. I vissa fall räcker det dock att förbättringsmåla delar av skylten och i andra fall är det en enklare att lackera om helheten. Fråga gärna din skyltleverantör om du har frågor om din skylt och vilken typ av åtgärd som skulle passa bäst. Förutsättningarna varierar ofta beroende på om det är en takskylt, fasadskylt eller flaggskylt.

Vi på Focus Neon är en erfaren skyltleverantör som också erbjuder mångfacetterad service och renovering av skyltar. Kontakta oss göra för mer information om våra förmånliga serviceavtal.