Butiksskyltar

Butiksskyltar

En butik utan skylt är lätt att missa för förbipasserande kunder. Det har de flesta butiker förstått – och därför är detaljhandeln den mest skyltköpande branschen. Focus jobbar med allt från stora internationella butikskedjor till lokala enskilda butiker. Alla behöver en bra butiksskylt. Bilderna visar ett axplock av några butiksskyltar som Focus tillverkat. Titta gärna runt bland resten av våra skyltreferenser för att se exempel på några av de större kedjorna vi jobbat med, som tex Dressmann, Cubus och Kronans Apotek. Eller läs om ändå fler intressanta skyltprojekt på vår skyltblogg.

Vad menas med butiksskyltar?

Begreppet butiksskyltning omfattar alla skyltar som en butik behöver. Det kan vara allt från en fasadskylt som lockar kunderna att besöka butiken till skyltar inne i själva lokalen som hjälper dina kunder att snabbt och enkelt hitta de varor eller tjänster som de behöver.

Vilken typ av material ska användas till skyltarna?

Det finns många olika typer av material att välja mellan vid skyltning av butik. Fasadskyltar kan vara tillverkade av exempelvis metall eller akryl och kan även vara upplysta med LED eller neon.

För att göra din butik synlig från flera håll kan en flaggskylt som är monterad i rät vinkel mot fasaden vara ett bra komplement till en fasadskylt. Till flaggskyltar används ofta LPFLEX-teknik som innebär att skylten kan belysas bakifrån, framifrån eller från sidan.

Att ha tydliga hänvisningsskyltar i lokalen förhöjer kundupplevelsen. Överskådliga hänvisningsskyltar gör att kunderna snabbt och enkelt hittar det de behöver vilket också sänder en signal om att ditt företag är seriöst och pålitligt. Hänvisningsskyltar kan vara tillverkade i allt från akryl till metall och vara obelysta eller upplysa.

Tre tips när du väljer butiksskylt

Att välja butiksskylt kräver eftertanke. För att förenkla processen kommer här några råd. En skylt till en butik ska:

  • Spegla varumärket. Säkerställ att skylten följer ditt företags grafiska profil. Äger du en exklusiv butik är en skylt i exempel mässing ett bra val. Vill din butik skapa en retrokänsla kan istället en neonskylt vara det bästa valet.
  • Vara synlig på långt håll. En bra skylt syns på långt håll utan att störa omgivningen. Bra belysning säkerställer att din butiksskyltning syns även när det är mörkt. 
  • Ha lång livslängd. En klassisk neonskylt må vara läcker, men är tyvärr inte särskilt hållbar eller kostnadseffektiv. Idag finns LED-teknik som kan imitera neon-ljus. LED-neon sparar upp till 90% av energiförbrukningen jämfört med en vanlig neonskylt och är dessutom mer tålig mot yttre påverkan. 

Oavsett om du väljer en skylt i metall, akryl eller LED-neon, är det viktigt att du tar hand om skylten för att öka livslängden. FocusNeo erbjuder skyltservice, en tjänst där vi sköter underhållet av din skylt.

Butiksskyltar som FocusNeo tillverkat

Bilderna nedan visar ett axplock av några butiksskyltar som FocusNeo tillverkat. Titta gärna runt bland resten av våra skyltreferenser för att se exempel på några av de större kedjorna vi jobbat med, som t ex Dressmann, Cubus och Kronans Apotek. Eller läs om fler intressanta skyltprojekt på vår skyltblogg.

Butiksskyltar

Butiksskyltar

Butiksskyltar

Butiksskyltar

FAQ

Att montera butiksskyltar på rätt sätt är viktigt så att det blir tydligt och attraktivt för kunden. Kontakta oss om du behöver hjälp.

Skyltning i butik skall vara tydlig, attraktiv och återspegla ert varumärke på bästa sätt. Kontakta oss om du vill veta mer om hur vi arbetar med synlighet i butik.