I veckan öppnade landets största Blodcentral vid Odenplan i Stockholm och Focus Neon fick förtroendet att leverera en tydlig, blodröd fasadskylt till den nya centralen. Blodcentralen flyttar till Odenplan efter att ha rymts i lokaler vid Fridhemsplan sedan 2000, men ett utökat uppdrag gör nu att man vuxit ur lokalerna. De nya lokalerna är strategiskt placerade i ett synligt läge vid en viktig knutpunkt i staden dit det är lätt att ta sig med kollektiva färdmedel. Utöver Blodcentralens nya fasadskylt levererar Focus även en mindre flaggmonterad skylt vid entrén.

Blodcentralen fasadskylt

Tråkigt nog är endast 3 % av stockholmarna blodgivare, men alla räknar med att få blod om det skulle behövas. Dessutom kan lämnat blod endast lagras i sex månader, så för Blodcentralen blir det därmed oerhört viktigt att ha en återkommande kommunikation med ständiga påminnelser till blodgivarna. Blodcentralens fasadskylt fungerar därför inte bara som en välkomnande hänvisning till de nya lokalerna, utan även som en generell påminnelse om vikten av att lämna blod.

DSCN0496_redigeradDSC_9005_redigerad

Droppen i skylten lyser tydligt blodröd med LED-teknik och logotypen lyser vackert i natten med en så kallad black and white-effekt, dvs att texten är svart på dagen och lyser vitt på natten. Om du vill se fler effekter kan du gärna besöka våra sidor med skyltreferenser.

Stor brist på blod

Landets blodcentraler gick i veckan ut med att det råder stor brist på blod i hela Sverige pga de rådande influensatiderna. På Focus Neon hoppas vi att skylten kan bidra till en ökning av antalet blodgivare i landet, men vi har givetvis även besökt den nya centralen och gett blod själva. Om du vill veta mer om hur det går till att ge blod finns all tänkbar information på www.geblod.nu

focus blodgivning

Lars Lindberg på Focus Neon lämnar blod på den nya Blodcentralen.