Stadsmuseet i Stockholm och Ljusreklamförbundet lät i år stockholmarna rösta fram årets Lysande Skylt. Tävlingen hölls för det fjärde året i rad och denna gång var det en stor ökning i antal röstande, från 575 till hela 1817 deltagare.

Från den 10 oktober till den 13 november ställde man ut bilder av de nominerade bidragen på Stadsmuseet här i Stockholm. Bidragen som tävlade om att vinna utmärkelsen av årets Lysande Skylt var bageriet ”Vår Bod”, det tidigare postkontoret ”Post” och konditoriet ”Santa Fé”.

Santa Fé hade tidigare en gammal neonskylt från 50-talet som Focus Neon gav nytt liv åt genom en totalrenovering år 2012. Skylten är dock gjord för att efterlikna originalet så gott som möjligt, både till färgen samt designen.

Vi på Focus Neon kan gladeligen meddela att det var Santa Fé som fick majoriteten av folkets röster och som därmed kammade hem utmärkelsen av årets Lysande Skylt med följande jurymotivering:

”Slingrande mjukt ramar neonblomster in Santa Fé, namnet på staden i New Mexico som blev konditori i Kärrtorp 1952. Bokstävernas graciösa former i kursiv gör känslan av denna mix vid Söderarmsvägen 1 till ett stilrent möte mellan nutid och 50-tal.”

En fin motivering till en vacker skylt. Vi vill också passa på att gratulera ägaren av konditoriet, Mohammad Vasegh Panah, som fick ta emot denna fina utmärkelse!

Besök gärna vår hemsida och klicka här för att läsa mer om just renovering av skyltar.

Lysande skylt Santa Fé

Lysande skylt Santa Fé Lysande skylt Santa Fé