Trattorian takskylt i butik-fronten av FocusNeo i Stockholm

Alternativ till neonskyltar i Stockholm

Neonskyltar ger ett härligt färgstarkt intryck och har sedan 1920-talet varit ett uppskattat inslag i stadsmiljön. Neonskyltar tillverkas genom att fylla skyltarnas urladdningsrör med ädelgas som exempelvis neon för att åstadkomma det välkända röda ljuset. För andra färger används andra gaser, ämnen och föreningar. Resultatet är färgstarkt och skyltarna sticker verkligen ut i stadsbilden – även på kvällar och nätter.

Numera tillverkas inte denna typ av skyltar på samma sätt som tidigare. Med åren så har man hittat fram till mer hållbara, resurseffektiva och miljövänliga skyltlösningar som efterliknar neon. Concentra LED eller Concentra LPFLEX är två lysdiodlösningar som tagits fram för att efterlikna neon med bland annat följande egenskaper:

Detaljrikedom

Oavsett hur många små eller stora detaljer som ska framgå i en skylt, och oavsett hur många snirkliga radier och vinklar som märks i formgivningen av den så är neonliknande LED ett bra alternativ. Den goda läsbarheten passar bra för stora skyltar som ska synas på långa avstånd.

Färgrikt

 Lysdiodtekniken gör det möjligt att välja mellan många olika färger. Concentra LED är färdiga rör som kommer i blått, grönt, vitt, rött, gult och orange och de kan enkelt böjas för önskat utseende. För den som vill efterlikna neon i så hög utsträckning som möjligt rekommenderas en stapelbredd på 18 mm och rundad kontur. Concentra LPFLEX skärs ur 30 mm solid akryl och bestyckas med dioder och finns i alla tillgängliga akrylfärger.

Miljövänligt

Skyltlösningar som Concentra LED/LPFLEX ger hållbara och resursbesparande lösningar som håller länge. Tillverkningen av dessa skyltar leder heller inte till uppkomsten av eller utsläpp av några miljögifter och resulterar heller inte i några miljöfarliga restprodukter.

Butiker, hotell, köpcentrum, banker och andra typer av verksamheter behöver kvalitativa skyltlösningar som håller länge och som kommunicerar på rätt sätt med kunderna. Då är Concentra LED/LPFLEX bra alternativ som också för tankarna till gamla traditionella och omtyckta neonskyltar i Stockholm. Kontakta Focus Neon redan idag, de är ett professionellt skyltföretag i Stockholm som kan ta fram skyltar för just dina behov.