9 HÖJDPUNKTER FRÅN 2020

Ett tufft 2020 är lagt till handlingarna. Ett år som till alldeles för stor del präglades av coronavirusets framfart och som påverkat oss alla på ett sätt vi aldrig hade kunnat ana. Men trots allt har vi haft ett antal ljusglimtar och genomfört ett stort antal roliga projekt åt våra fantastiska kunder. Här lyfter vi fram några utvalda projekt som genomsyrat vårt 2020.

WALLENSTAM

Fastighetsbolaget Wallenstam omprofilerade sitt varumärke och visuella identitet, vilket fått enormt genomslag ute på marknaden. Designen belönades dessutom med ett guld i Svenska Designpriset 2020. FocusNeo hjälpte till att översätta identiteten in i ett skyltmedium som numera pryder ett stort antal fastigheter framförallt i Göteborg och Stockholm. Se fler bilder och videon från projektet här.

MUNCHMUSEET

I Oslo färdigställde vi nybyggnationen av det uppmärksammade Munchmuseet, en mötesplats som tillägnas konstnären Edward Munch och andra kulturella begivenheter. Museet är försenat pga covid-19 och beräknas öppna under våren 2021. FocusNeo står för skyltproduktion och wayfinding-lösningar i samarbete med Endpoint.

Läs vår guide  FASADSKYLT - FRÅN IDÉ TILL VERKLIGHET I 5 STEG  Ladda ner guide

HOTEL GIÒ

Hotellbranschen har drabbats hårt under 2020, men trots detta öppnade Hotel Giò i Solna under våren. Arkitekten Stig Annerfeldt inspirerades av Giò Pontis Pirelliskrapa i Milano när han skapade Hagahuset på 1950-talet och de tidsenliga detaljerna har bevarats när kontorshuset blev hotell. Även skyltningen vi levererade har inspiration från 50-talet. Huset belönades med Solna Stadsmiljöpris 2020.

BROMMA BLOCKS

Handelsplatsen Bromma Blocks vid Bromma Flygplats bygger ut och byter identitet. För oss ett omfattande och komplicerat projekt som omfattar allt från wayfinding och stora varumärkesbärande pyloner till invändig hänvisningsskyltning och orienteringstavlor.

POLESTAR

New York, London, Stuttgart, Stockholm, Oslo, Beijing, Seattle, Manchester, Göteborg, Amsterdam – listan växer för varje månad som går. Polestar Spaces är biltillverkarens eget koncept för showrooms. Centrala placeringar på paradgator med ett nytt sätt att uppleva bilar. Design, perfektion och kvalitet i minsta detalj – ett koncept som passar oss perfekt.

LUDVIG & CO

LRF Konsults beslut att byta namn till Ludvig & Co blev startskottet för ett av våra mest omfattande projekt under 2020. Drygt 125 kontor runtom i hela landet har nu försetts med den nya identiteten i form av t ex fasadskyltar, fönsterdekor, markiser, interiördekor och andra varumärkesbärare. Varje kontor med sina unika förutsättningar – precis som vi vill ha det.

KRY

Kry är Europas största digitala vårdgivare som nu tagit steget ut i den fysiska miljön och öppnar moderna vårdcentraler på centrala lägen. FocusNeo hjälper Kry med allt från konceptualisering till produktion och installation av skyltar och dekor. I ett tidigare inlägg kan du läsa mer om öppningen av Krys första enheter i Stockholm.

KÖPINGS BAD & SPORT

Vårt team som arbetar med inkluderande wayfinding har haft många järn i elden. Ett av de mer omfattande projekten genomfördes på Köpings nya bad- och sporthall, där universellt utformad wayfinding med taktila skyltar, ledstråk och kontrastmarkörer stod i centrum. Läs gärna mer om varför det är viktigt att planera för inkluderande wayfinding och hur vi stöttar dig.

NEO TALKS  INKLUDERANDE WAYFINDING - FRÅN DESIGN TILL SÄKERHET  Hämta filmen

SYNSAM

Synsam är en kund som ständigt utmanar och utvecklar sitt erbjudande och sin visuella kommunikation. Med stor framgång lanserar de nya koncept och under året har vi bl a hjälpt till med nya flaggskeppsbutiker i Stockholm och Göteborg. Ljusskyltarna är utrustade med neonliknande LED-teknik.

Lars Lindberg är marknadschef på FocusNeo

Head of Marketing

+46 8 681 68 34

lars.lindberg@focusneo.se

Lars Lindberg är marknadschef på FocusNeo med flera års erfarenhet av varumärkesprofilering för företag och fastigheter.