9 HIGHLIGHTS FRÅN 2021

År 2021 blev tyvärr ytterligare ett år som präglades av coronavirusets framfart med restriktioner, nya vanor och förändrade beteenden som följd. Som tur är har vi våra fantastiska kunder och medarbetare som idogt kämpar sig igenom denna pandemi och vi har även detta år genomfört levererat en mängd projekt med stor framgång. Här lyfter vi fram några utvalda projekt som vi genomfört under 2021.

TELE2

Tele2 och ComHem slogs ihop och samlade sitt varumärke under Tele2. Efter lång planering och sträng sekretess bytte vi ut logotyper och butiksskyltar på bolagets ca 40 kontor och butiker i hela Sverige under två hektiska veckor i april. Årets kanske mest spektakulära installation genomfördes av fasadklättrare på en fastighet i Göteborg.

AVICII ARENA

Ingen har väl missat att Globen i Stockholm fått ett nytt officiellt namn – Avicii Arena. Namnbytet är följden av ett samarbete mellan Stockholm Live, Tim Bergling Foundation och sponsorer. Syftet är att belysa psykisk ohälsa bland ungdomar, något Tim Bergling själv led av och Tim Bergling Foundation verkar för att stävja.

Läs vår guide  FASADSKYLT - FRÅN IDÉ TILL VERKLIGHET I 5 STEG  Ladda ner guide

ICA MAXI KUNGSBACKA

Under våren fick vi uppdraget att stärka ICA MAXIs närvaro på handelsplatsen i Kungsbacka. Målet var att synliggöra varumärket som största handlare i området via ett identitetsskapande landmärke. Resultatet blev en 20 meter hög mast och 360 graders synlighet. Läs gärna mer om detaljerna i vårt case ICA MAXI Kungsbacka.

DIGITAL DISPLAY FRIDHEMSPLAN

Fridhemsplan i Stockholm har fått ett nytt landmärke. En av Stockholms viktigaste och mest trafikerade platser har äntligen moderniserats och försetts med en fantastisk digital LED display. Placeringen, tillsammans med den senaste tekniken och en fantastisk upplösning, ger unika annonsmöjligheter och möjligheter till effektfulla kampanjer för den som vill synas riktigt stort. FocusNeo stod för hela projektet inklusive tillståndshantering, projektering, inköp, installation och kontroll.

POLESTAR

Polestar fortsätter att erövra världen och elbiltillverkarens showroom öppnas i land efter land. Bland årets nyöppningar märks t ex Seoul i Sydkorea, Laguna Beach och Denver USA, Wien i Österrike, Auckland Nya Zeeland och Helsingfors i vårt östra grannland. Vi är stolta över att få leverera ett skyltkoncept byggt på design, perfektion och kvalitet i minsta detalj.

IFS

Svenska IT-bolaget IFS genomförde en global omprofilering av sitt varumärke, vilket innebar ett av våra mest omfattande projekt under 2021. Från Sydney och Dubai till Sao Paulo och Chicago – IFS kontor runtom världen har nu försetts med den nya identiteten i form av t ex fasadskyltar, fönsterdekor, receptionsskyltar och andra varumärkesbärare. Varje kontor med sina unika förutsättningar. Ett projekt som realiserats tillsammans med våra partners runt om i världen.

WALLENSTAM

Vårt fina samarbete med fastighetsbolaget Wallenstam fortsatte under 2021 och vi har gjort ett flertal spännande jobb tillsammans. Bl a har vi försett deras Stockholmskontor, kanske mest känt som det gamla Shellhuset eller som Varuhuset, från den klassiska dramaserien från 80-talet.  Vi har även renoverat deras takskylt i Gröndal som dagligen syns av tusentals bilister på Essingeleden.

TULO-SKYLTEN

Under 2021 fick vi chansen att restaurera och bevara en riktig klassiker – Tulo-skylten på Kungsholmen i Stockholm. Skylten var hotad pga att det var svårt att hitta en finansiär till den nödvändiga renovering som krävdes, men med gemensamma krafter från bostadsrättsföreningen, Cloetta och oss, lyckades vi till slut hitta en lösning.  Nu är de gamla neonrören ersatta med mer miljövänlig neonliknande LED-teknik. Läs gärna Dagens Nyheters artikel om Tulo-skylten.

NEO TALKS  INKLUDERANDE WAYFINDING - FRÅN DESIGN TILL SÄKERHET  Hämta filmen

SYNSAM

Synsam fortsätter att utmana oss när det gäller att utveckla sin visuella kommunikation. En av Sveriges mest framgångsrika detaljhandelskedjor har under året lanserat sitt nya recyclingkoncept och öppnat flera nya flaggskeppsbutiker, t ex vid Hötorget i Stockholm som är deras hittills största butik.

Lars Lindberg är marknadschef på FocusNeo

Head of Marketing

+46 8 681 68 34

lars.lindberg@focusneo.se

Lars Lindberg är marknadschef på FocusNeo med flera års erfarenhet av varumärkesprofilering för företag och fastigheter.