Neonskyltar - Coffee Shop | Focusneo

Uppdaterad 2022-05-06

6 anledningar till att byta ut dina traditionella neonskyltar mot LED-neonskyltar

Ljusskyltar har alltid används för att sticka ut från mängden och fånga blickfånget hos alla förbipasserande. Denna typ av skyltar har traditionellt sätt använt sig av neon och andra gaser. När vi föreställer oss en skylt ser de flesta nog en skylt som kan användas för att marknadsföra ett casino i Las Vegas. Det finns onekligen något romantisk, nostalgiskt och charmigt med en klassisk neonskylt, idag finns det dock nya metoder att producera skyltar i samma stil men med flera förbättringar. Med våra moderna LED-neonskyltar finns det numera ett bra alternativ med många fördelar över traditionella neonskyltar som gör dem till en bättre investering för ett företag.

Oavsett om du är en miljömedveten person eller tänker mer på underhållskostnader så finns det en rad goda anledningar inom båda perspektiven att investera i en LED-neonskylt.

Fördelar med en LED-neonskylt

Följande är 6 anledningar varför du bör överväga att byta ut din nuvarande neonskylt till en LED-neonskylt.

1. Energianvändning

Kanske den anledning som lockar mest är skillnaden i hur låga driftskostnaderna är för en LED-neonskylt i jämförelse med en traditionell neonskylt. En LED-neonskylt sparar energiförbrukningen med upp till 90% jämfört med en motsvarande neonskylt. Det krävs alltså mer än 5 gånger så mycket mer energi för att lysa upp en traditionell neonskylt. Skyltarna må ha ett liknande inköpspris, men där energi- och driftkostnaden för en LED-neonskylt blir avsevärt lägre.

2. Minskade drifts- och underhållskostnader

En annan kostnadsbesparande aspekt LED-skyltar har är deras underhållskostnader. Traditionellt neon har en livslängd på runt 10 000 timmar. Det betyder att du kommer behöva planera för att se över neonrören periodvis beroende på hur mycket du använder skylten. Lysdioder har en livslängd som är 3 gånger längre vilket betyder att du inte behöver byta ut dem lika ofta. 

3. Lättare att anpassa ljusstyrkan

En stor del av neonskyltens charm kommer från dess mjuka och varma sken. Detta ger ett nostalgiskt intryck som hjälper er att sticka ut i stadsmiljön. Men ljus från LED-lampor är enklare att anpassa och med rätt transformator kan du ställa in exakt hur starkt du vill att din skylt ska lysa. Det innebär att du kan få ett starkare ljus som gör att texten på skylten står ut mer både i mörker och dagsljus. Men ett starkt ljus kan upplevas för skarpt och är inte alltid att föredra. Då är det bra att kunna dra ned ljusstyrkan så att helhetsupplevelsen blir mer behaglig för ögat att se på. 

4. Mer miljövänlig

Eftersom LED-lampor håller längre och förbrukar mindre energi blir de också mer miljövänliga än traditionellt neon. Eftersom en LED-neonskylt har en längre livslängd behöver du inte tänka på att byta ut skylten vilket är bättre både för miljön och din ekonomi.

5. En mer hållbar ljuslösning

Neonrör är ömtåliga och du behöver anlita en expert för att säkert byta ut dem. Du måste vara extra försiktig när du flyttar skylten då rören sannolikt kommer gå sönder om du tappar den. LED-neon är mycket mer hållbart så även om du skulle utsätta skylten för åverkan, så är risken betydligt mindre att den går sönder.

6. Säkerhet

En av anledningarna till att traditionella neonskyltar är så ömtåliga är på grund av att neonrören är gjorda av glas. Neonskyltar i sig är inte farligare än lysrörsbelysning, men där det finns risker. Kvicksilvret som finns i neonrör måste hanteras på rätt sätt vid demontering, annars finns risken att det kommer ut i naturen. Lysdioder innehåller i jämförelse inga farliga material eller ämnen. Det krävs inte heller några speciella åtgärder när de ska slängas vilket gör dem till ett säkrare alternativ.

Slutsats

Din skylt är så mycket mer än bara ett sätt att marknadsföra din verksamhet. Värmen och nostalgin från en traditionell neonskylt charmig har sin unika charm som är svår att slå, men som blir allt mindre praktisk när man väger fördelar och nackdelar mot en LED-neonskylt. Är du intresserad av neonskyltar i Stockholm och runt om i övriga Sverige? Kontakta FocusNeo redan idag eller läs mer om våra neonskyltar för inredning direkt här på vår hemsida. Vi besvarar dina frågor om hur mycket det kostar att byta ut eller ersätta en neonskylt och hjälper dig med alla dina andra skyltbehov.

Neonskyltar | Focusneo