Hufvudstaden fasadskyltar i Stockholm | FocusNeo

5 anledningar till att anlita ett erfaret skyltföretag

När du ska skylta upp ditt företag finns det några viktiga saker att tänka på. Din fantasi och din budget sätter ofta vissa gränser för hur skyltarna kan utformas, men du måste även ta hänsyn till exempelvis kommunens och fastighetens riktlinjer. Fasadskyltar, logoskyltar, mindre butiksskyltar – ett professionellt skyltföretag kan skräddarsy skyltarna så att de matchar era förväntningar. Skälen att anlita ett professionellt och erfaret skyltföretag är många, här följer en kort lista med några av de bästa anledningarna.

1. Kvalitet ger de bästa skyltarna 

Det är många som stirrar sig blinda på priset och väljer det billigaste alternativet när man ställs inför ett val. Samma sak gäller tyvärr även skyltar och du får i princip alltid en lägre kvalitet när du betalar ett lägre pris. Eftersom många skyltar sitter ute året om i miljöer som påverkas av regn, sol, smuts och annan åverkan är det många detaljer som efter en tid skiljer bra kvalitet från dålig. Bra ljusskyltar kännetecknas t.ex av jämna ljusflöden utan prickar, lysdioder som håller styrkan över tid, täta skarvar och väderbeständig akryl som inte bleks med tiden. För att få de bästa skyltarna, rekommenderar vi att välja en leverantör som kan tillhandahålla en högre kvalitet.

2. Ökad varumärkeskännedom

Skyltar kan se ut på oändligt många olika sätt. Det betyder att det finns alla möjligheter att ta fram en skylt som är helt unik och speglar ert varumärke på bästa möjliga sätt. Att spegla varumärket betyder att skylten samspelar med ert företags uttryck, grafiska profil och den känsla av varumärket som ni vill förmedla.

När varumärket har ett samlat uttryck blir det enklare att känna igen, vilket är en fördel framförallt i konkurrensutsatta branscher. Neonskyltar kan vara passande för vissa företag medan en klassisk skylt i högpolerad mässing passar andras varumärke. Ofta satsar man på att göra en snygg fasadskylt, men glömmer skyltningen inne i lokalerna. Oavsett om det rör sig om en butik, ett kontor eller någon annan lokal är helheten viktig att tänka på.

3. Locka in besökare i er butik och öka försäljningen

Rätt skyltning är oerhört betydelsefullt för alla företag som är beroende av att kunder kommer in till den fysiska butiken för att handla. Att kunna locka in människor i sin butik är en av de allra viktigaste, om inte den viktigaste, aspekten av professionell skyltning. Med väldesignade skyltar eller effektfulla LED-displayer visar du både att ni finns, var ni finns och väcker förbipasserandes nyfikenhet. Kan man med hjälp av kreativ skyltning locka in kunder i sin butik betalar investeringen snabbt av sig.

Så hjälpte vi restaurang Skeppsbron 2 i Malmö att öka omsättningen med 30% med hjälp av rätt skyltning.

4. Spara tid och onödiga kostnader med effektiv tillståndsansökan

Generellt gäller att alla skyltar som skall monteras utomhus kräver tillstånd från kommunen och i de flesta fall även från fastighetsägaren. Att ta fram handlingar och söka tillstånd är tidskrävande och det kan stå dig mycket dyrt om du monterar skyltar utan tillstånd. När du vänder dig till ett professionellt skyltföretag kan du känna dig trygg med att de vet vilka regler som gäller och att ansökan innehåller alla delar som den ska.

5. Använd skyltar som kostnadseffektiv marknadsföring

Att sticka ut i konkurrensen kan vara en svår utmaning, framförallt i större städer där man ofta konkurrerar med flera andra inom samma område eller på samma gata. Återigen är det viktigt att skylten passar ihop med ert varumärke för att vara en effektiv kommunikation mot potentiella kunder. Ett professionellt skyltföretag i Stockholm kan ge er råd för att lyckas med detta.

FocusNeo har tillverkat några av de bästa skyltarna i Stockholm, Sverige och Norden och fått flera utmärkelser för vår kreativa och funktionella design. Kontakta oss på FocusNeo redan idag – vi erbjuder helhetslösningar med allt från design, tillverkning, service och renovering av skyltar.

VILL DU VETA MER OM HUR VI KAN HJÄLPA DIG? BOKA ETT MÖTE REDAN IDAG.